Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България (ПРБ) приветстват инициативата на Асоциацията на прокурорите и на Камара на следователите за поставяне на бюст-паметник на американския президент Удроу Уилсън в София.

Това ще е знак на признателност на българския народ към неговите заслуги за запазване на националния суверенитет и териториалната цялост на страната ни, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

„ПРБ се надява инициативата на двете професионални организации на магистратите да получи широка обществена и институционална подкрепа. Това ще бъде знак, че българският народ знае и помни делото на Удроу Уилсън, който освен със забележителните си дипломатически постижения, си е завоювал място в историята като блестящ доктор по история, човек с модерно и хуманно мислене и борец за мир.”, обясняват решението си от Прокуратурата.

На другия полюс

И понеже в България нищо не е само хубаво, ще ви разкажем за случай от последните дни. Ще разберете какво е това да имаш невероятното спокойствие да обереш и да се нахраниш на местопрестъпление.

Вила край София е била буквално "обезкостена" от крадци. Разглобени са били дори кухнята и спалнята.

А за капак крадците си сготвили и обяд. Служителите на СОТ нито са отишли на мястото, нито са се обадили на собствениците на вилата.

„Нямаше ни около 5 дни. Крадците са прекарали поне два дни в изнасяне.

Най-шокиращото е, че на всичкото отгоре са си и готвили в къщата, имаше остатъци от храна. Имали са абсолютното спокойствие, че нищо не може да им се случи, макар че имаме СОТ.”, разказа потърпевшият собственик Стоян Зарков.

Както казахме – няма само хубаво, но няма и само лошо

За да завършим всичко с нещо положително, ще споменем и за новия план на правителството ни. То е свързано с мобилността на лекарите ни.

Ще се купува хеликоптер – заявяват от здравното ни министерство. Следват въпросите, сред които и най-важния – има ли причина да се прави?

Процедурата по закупуване на медицински хеликоптер, оборудван с необходимата медицинска техника и обзавеждане, за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух, е в ход и не е преустановявана.

Това се казва в прессъобщение, изпратено директно от здравното ни министерство.

Съмнения, че закупуването на такъв хеликоптер отпада, се появиха в четвъртък след гласуването на държавния бюджет за 2021 г.

От здравното министерство отговориха, че проектът за закупуването на поне 1 хеликоптер е одобрен на 24 септември, стойността е близо 20 млн. лв., а средствата са по ОП „Региони в растеж” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.