Стойка за балони е аксесоар, който се използва за закрепване на балоните в предпочитана позиция и форма. Обикновено се изработва от пластмаса, PVC или друг тип лек материал и е проектирана да държи балона или балоните (в зависимост от типа на стойката) изправени и над земята. Поставката за балон може да се използва за изграждане украсата на най-различни партита, събития и тържества по ефектен и забележителен начин.

Какви видове стойки за балони има и каква декорация може да се направи с тях, предстои да разберете от следващите редове.

Класическа единична стойка за балони

Дизайнът на класическата стойка за балони е следният. Тя се състои от пръчка или прът, който може да е метален или пластмасов, на върха на който е поставено приспособление под формата на чашка или държач, където се поставя гърлото или възелът на балона. В долната част на пръта е разположена основа, обикновено с кръгла форма, която придържа здраво стойката. Това позволява на балона да остане изправен и да се използва за създаване на различни декорации.

Този тип класическа стойка за балони се използва обикновено за украса на маси, тъй като се използва само един балон в украсата. Най-отгоре се поставя балон в традиционен размер, а по протежението на стойката може да се поставят мини балони. В самата декорация се включват и ленти за балони, дантели, хартия за украса и всякакви други подходящи елементи.

Хубава класическа единична стойка за балони с добро качество може да намерите на Dara.bg. Там се предлага и удобна метална стойка с телескопична пръчка, която се използва за създаване на уникално ефектни парти украси.

Стойка за балони с интересна форма

Кръг, сърце, цвете – тук разликата е, че стойката се използва като основа, около която да се вържат множество балони и така да се направи красива балонена фигура. Така се създава страхотен тематичен акцент, който е идеален за сватби, рождени дни, бебешки партита, кръщенета, Св. Валентин и прочие. За изграждането на украсата ще са необходими и допълнителни аксесоари за надуване на балоните в еднакъв размер и сигурното им закрепване за стойката.

Стойка с няколко пръта за определен брой балони

С този тип стойки за балони се изгражда балонена форма, подобна на грозд. Разликата с единичната класическа стойка за балони е, че тук пръчките са няколко, което позволява изграждането на богата парти визия.

Търсите още по-ефектна стойка? В Dara.bg се предлага дори и светеща поставка за балони от типа грозд, която ще внесе допълнителен фин отблясък и завладяващ завършек на украсата.