Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, които са свързани с разпространението на наркотични вещества, беше проведена в Плевен. Акцията беше проведена от служители на 2-ро РПУ.

Колата на заподозрения - „Фолксваген Голф“ била оставена на паркинг, намиращ се на улица „Константин Величков“ в областния град и била небелязана за рутинна проверка.

Той не съдействал на органите на реда, като направил всичко възможно да осуети проверката и потеглил мигновено, като по този начин блъснал паркираният наблизо „Форд Конект“, а на кръстовището с улица „Неофит Рилски“ се e ударил следващата кола, която била в движение - „Шевролет Авео“.

Задържаният е спрян със стоп патрони

По време на преследването няма пострадали хора. Нарушителят е задържан малко след второто ПТП, което предизвикал.

Излизайки от колата си, той изхвърлил прозрачен полиетиленов плик със суха, зелена тревиста маса.

След направените измервания се оказва, че теглото на съдържанието на плика е приблизително 130 грама.

По време на преследването и самото арестуване са използвани различни помощни средства, сред които и стоп патрони.

На място е извършен оглед, последвало и претърсване в жилището на 41-годишния от село Дисевица.

В жилището му са открити електронна везна и плик с 10 грама от същата суха и зелена тревиста маса.

След направените тестове пробата за марихуана е потвърдено, че става именно за това наркотично вещество.

Работата на разследващите по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК продължава, под наблюдението на прокуратурата.

Разбиха канал за разпространение на фалшиви стоки

В хода на операция, проведена от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП за противодействие на онлайн престъпления срещу обекти на защитени търговски марки, е спряно разпространението на неистинско кафе.

Действията на полицаите са били подкрепени от служители на сектора за борба с организираната престъпност – Хасково, под ръководството на Районната прокуратура.

В хода на специализираната полицейска акция са претърсени 4 складови помещения, които се намират в района на промишлената зона на града.

Иззети са 1496 кутии, съдържащи общо 41888 пакетчета разтворимо кафе, имитиращо продукт на една от най-популярните марки.

Произходът на конфискуваната стока е неясен, а тя е била предназначена за област Хасково и близките до нея области.

От началото на годината антимафиотите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП са затворили 74 сайта за продажби на фалшиви стоки и услуги, нарушавали обекти на защитени търговски марки.

От ГДБОП съветват онлайн потребителите да посещават официалните интернет страници на стоките, обект на потребностите и интересите им.

На официалните страници са налични данни за всички легални представители и дистрибутори на съответните марки, което гарантира и желаното качество.