„Надявам се НС да излъчи стабилно правителство. Нагласата ми за оставащите дни е да видим какво можем да свършим още като правителство.

Трети път избори обаче не е добре. Важно е да се излъчи стабилно правителство, което да продължи курса на промяна, който заложихме”.

Това заяви пред медиите икономическият министър Кирил Петков в предаването.

„Проектите се движат с голяма скорост. Който продължи тези политики, ако продължи със същата скорост, за много малко време, ще има много резултати.”, допълни той.

Ще участва ли той в правителството

Петков каза, че няма нова покана за участие в бъдещото правителство на партията победител.

Служебният министър на икономиката отново заяви, че проектът за строителство на правителствения комплекс в „София Тех Парк” трябва да бъде спрян. По думите му вече са дадени 180 милиона авансово.

„По-лошо е начинът, по който са дадени. Дадени са на инженеринг. Все едно да ви дам 180 милиона и да ви кажа: „Ако можете проектирайте си го, построете си го и надзора да е ваш”, обясни Петков.

По думите му от „Държавната консолидационна компания” са дадени към „Монтажи” 180 милиона, а от „Монтажи” към външна фирма са дадени авансово 70 милиона.

„Следващата седмица викам тази външна фирма да се разберем как да го спрем и да не загуби държавата много. Самият проект е безумен – да строим небостъргач, който да пълним с държавни служители. Големите пари са се плащали по време на пандемията”, коментира Петков.

Относно Българската банка за развитие, Петков каза: „Два от кредитите, около 100 милиона всеки, са с много ниски лихви дълго време, с огромна главница накрая. Лошата новина е дали тази главница ще видим някога отново. Банката е много ликвидна въпреки тези кредити”.

Манолова: Хората очакват стабилно правителство

Хората очакват да има стабилно правителство, което да извади България от десетгодишния застой, безвремие и подриване на демокрацията. Това заяви в медийното пространство от Народното събрание Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме”.

„Предизвикателството пред формациите на протеста е да излъчим честно и почтено правителство, което да се заеме незабавно с решаването на неотложните проблеми на българските граждани, а не да се занимава с интересите на партийния елит.”, добави още тя.

Манолова обясни, че ще има разговори и консултации с „Има такъв народ”. Точно за това настоявали и от „Изправи се.БГ”.

„Ние ясно разчетохме вота на българските избиратели и те искат формациите на протеста, на промяната, да се обединят и да направят правителство, което да извърши промяната”, каза още тя.