Шокиращ случай с агресия на пътя. 37-годишен шофьор заплашвал, стрелял, блъскал и бил друг водач заради това, че му е сигнализирал с клаксон. Сцената се разиграла на изхода на Добрич.

Нападателят се е оказал криминално проявен и вече е задържан от полицията

Случката се разиграла вчера около 11 часа, когато Пламен Михов пътувал със служебния си автомобил. Според това, което разказва потърпевшият друг шофьор му отнема предимството.

Пламен Михов намалил и натиснал клаксона, но точно тогава другият водач станал агресивен.

„Човекът тръгна да ме преследва извади автомат или автоматично оръжие, пистолет ли не знам, но изстрелите бяха много на често в къс интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила.”, разказа пред той.

Пострадалият се e опитал да избяга, но агресорът го e настигнал за отрицателно време и го блъснал няколко пъти. През това време го е принуждавал да отбие, да спре, за да потърси сметка защо е натиснал клаксона.

„Последва саморазправа и заплаха с оръжието, което той носеше в този момент. Ако не сляза от автомобила да ме застреля, да ме убие, да ме пребие и разните му там заплахи, които хвърляше по мой адрес.”, допълни още Пламен Михов.

Той се опитал да избегне конфликта, но агресивния шофьор му нанася серия от удари по лицето и тялото.

„След това поиска дори да вземе парите ми и да ме ограби, а след това да тръгне.”, каза още младият мъж.

Идва ред и на това да се съберат свидетели

„Спират няколко човека, явно нападателят вижда, че става вече твърде публично. Казва на сина си "Ела го довърши, ела го довърши!“.

Синът му проявяви здрав разум и не го прави”, разказа съпругата на Пламен Илияна Кръстева.

Нападателят избягал от мястото, а Пламен веднага подал сигнал на 112. На място пристигнали полиция и линейка.

Малко след това 37-годишният мъж е задържан. Оказва се, че е криминално проявен, а същия ден е пуснал и видео в социалните мрежи, как шофира с над 180 км/ч.

По-късно профилът му е изтрит. Пламен е настанен в Многопрофилната болница в Добрич с множество травми.

„Мъжът ми е със счупен нос, с комоцио и с охлузни рани, със сътресение на мозъка.”, каза още Илияна Кръстева. На нападателя е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Gradski.bg предупреждава

Инцидентите по пътищата стават все по-чести и подобни неща вече са напълно нормални, което си е притеснително. Властите заявяват, когато се случи нещо подобно да ги наберем по най-бързия начин и да съобщим за разиграваща се автомобилна гонка или притеснение от страна на агресивен шофьор.