При специализирана съвместна акция на служителите на отдел „Криминална полиция“ на ГДНП и служители от ОДМВР-София е разкрита нива, в която е отглеждан канабис.

Нивата се намира в района на Костинброд и на място са задържани двама мъже на 45 и 49 години, които полагали грижи за растенията.

Установено е наличието на 125 растения, които са напълно развити и готови за беритба. На място са намерени и значително количество уреди и инструменти – бидони за напояване, торове и различни препарати.

Намерена и е готова и изсушена дрога в дома на единия мъж

Двамата задържани нямат криминално минало и до този момент не са регистрирани в полицията. В хода на разследването в дома на 45-годишния мъж са намерени и над 200 грама изсушена марихуана.

По случая вече е образувано досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1 от НК, като работата продължава под ръководството на Окръжната прокуратура-София.

45-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а на 49-годишния е наложена мярка "Парична гаранция".

Разбиха наркоканал в Пловдив

При друга специализирана акция на органите на реда в Пловдив са намерени наркотични вещества в особено големи размери. Акцията е проведена съвместно с полицаи от Габрово, под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив.

В квартал „Столипиново“ е задържан 48-годишен турски гражданин и две жени, на 24 и 37 години в момент, в който извършвали продажбата на наркотиците.

В хода на процесуално-следствените действия тогава са иззети общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, електронна везна и мобилни телефони.

Установено е, че турският гражданин е придобил наркотиците от 63-годишен жител на Габрово, чиято самоличност вече е установена.

При задържането му в личния му автомобил е намерен над един килограм кокаин. В двора на къщата му са намерени заровени над 4.7 килограма кокаин, опакован в малки разфасовки.