Спалното бельо може да варира по вид между всички членове на семейството, както заради техните предпочитания, така и заради спецификите на тяхната кожа и усещането на самия плат под тях.

Най-чувствителните и особено капризни са бебетата, най-вече когато става дума за нещата, които се допират до кожата им.

Те са особено чувствителни, като раздразнението при тях може да продължи много повече време отколкото при възрастните. Затова е нужно да се внимава особено много с какво се обличат, къпят и в какво спално бельо спят.

Като алтернатива на синтетиката излиза спалното бельо от естествен памук наречено „Ранфорс”. Дали този вид е безопасен и подходящ за бебетата днес ще разберем с помощта на експертите по темата PoPijami.bg

Какви са изискванията за спално бельо за бебе

Спалното бельо при бебетата трябва да бъде на първо място нежно и безопасно. То трябва да е от естествена материя, която не е третирана с тежки химикали и няма остатъчна химия по тях.

Много често най-добрият избор за бебетата са памучните текстили, тъй като те абсорбират влагата от тялото, като помагат на кожата да диша по-добре.

Сред най-ценените памучния изделия, предлагани от popijami.bg са Ранфорс продуктите, като те много често се използват като стандартен избор за спално бельо за възрастни.

Какви са спецификите на Ранфорс спалното бельо

Спецификите на Ранфорс спалното бельо, са, че той е средният клас по нежност и финост на нишките, памучен текстил. Първият клас са нормалните чаршафи, те могат да бъдат сравнително груби върху кожата.

Вторите са Ранфорс, като там качеството се измерва в нишки на квадратен милиметър, при Ранфорса са 54 нишки на кв.мм, което го прави доста нежен текстил.

Най-високото качество са сатенените памучни чаршафи, но там цените са по-висок, все пак нишките са над 80 н.кв.мм.

Ранфорс спалното бельо е на отлична цена, не се произвежда с употребата на тежки химикали, особено чист е и е лесен за пране и поддържане.

Той често се ползва за летни, луксозни ризи, което показва колко всъщност добър е този текстил като материал.

Става ли за бебета

Въпросът тук е дали всъщност става за бебета и ако става, дали те ще го харесат. Тъй като този текстил все пак е направен от памук, това означава, че е мек и нежен на допир.

Финият завършек на материята също така предразполага за значително по-нежен допир до детската кожа, което намалява рисковете от раздразнения, обриви и други неприятни кожни проблеми.

А щом вашето бебе е спокойно и вие ще бъдете спокойни – изберете правилното спално бельо за цялото си семейство на PoPijami.bg още днес.