Затварят за движение магистрала „Хемус“ поради профилактика на осветлението. Ремонтните дейности ще продължат от 30-ти юли, от 22 ч., до 5 ч. на 31-ви юли, поради което движението в посока София ще бъде затруднено.

Пътуващите за София ще се пренасочват от км 35 по път I-1 София-Ботевград, като при км 30, на пътна връзка „Витинска река ще се включват отново в магистралата. Движението в тунела в посока Варна ще се осъществява само е една лента.

Ограничения и на магистрала „Тракия“

На 30 юли, вторник  от 7:30 ч. до 19 ч. ще се движението и по пътната връзка Бургас - Раковски на пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ в района на Войводиново. Предстои извършването на текущи ремонтни дейности и шофьорите трябва да се съобразяват с наложените ограничения.

Движението по основното трасе на автомагистралата няма да бъде спирано. Обходният маршрут за Раковски е от пътен възел „Белозем“ при км 150 на магистрала „Тракия“ по пътя Шишманци - Раковски.

Временни ограничения и на Околовръстно шосе

От АПИ съобщават също така, че на 30-ти юли от 23 ч. до 24 ч. ще бъде ограничено движението по Софийския околовръстен път II-18 в района на село Мрамор.

На това място е предвидено поставянето на рамка за целите на изграждането на електронната система за събиране на тол такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона.

За целта е предвидено, водачите, които не са избрали обиколен маршрут, да изчакват на място, до приключване на дейностите.

За актуална пътна информация всички граждани и транспортни фирми могат да се обръщат към сайта на АПИ, както и на денонощната им телефонна линия - 0700 130 20.