Премиерът на България Бойко Борисов посети Враца, където направи официален оглед на ремонтираната спортна зала в града и два завода в околностите. Премиерът Бойко Борисов бе на посещение във Враца.

Там той посети ремонтираната спортна зала на града, а след това се запъти и към двата завода, към които са привлечени два ключови огромни инвеститора, които са от Западна Европа.

"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада” – това заяви Бойко Борисов, който инспектира завода на немската компания МД „Електроник”. Премиерът официално отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато.

„Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави министър-председателя ни.

Стига заводи – време е за пътища

Бойко Борисов подчерта важността на изграждането на пътя Ботевград-Мездра. Той коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втората страна в Европа по най-нисък бюджетен дефицит.

На въпрос дали ще се наложи да се тегли голям кредит, който да покрие проблемите около кризата, ако тя продължи и през януари, Борисов заяви:

"Нека стигнем до август. В края на този месец ще знаем и за разчетите. За това караме на три месеца".

Спортна нация сме си

Кметът на града Калин Каменов сподели пред премиера, че преди години състоянието на залата е било толкова лошо, че се е налагало спортистите да се преобличат пред публиката в нея.

В града се изграждат няколко футболни игрища. Тази година "Ботев" (Враца) навършва 100-годишен юбилей и по този повод ще бъде ремонтиран и стадионът на клуба.

Докато се строят кули и могили…

Въоръжен с нож мъж преследва жители на столичния квартал "Люлин". Само за една нощ, нападнатите и наранените от него, са около четирима души, което говори за огромна последователност в действията.

Оказва се, че въпросният мъж и преди е извършвал терори над съкварталците си. Тогава, обаче, негови съседи се оплакаха, че се разхожда с пълно бойно снаряжение - с газов пистолет, мачете, нунджако и противогаз.

След като е станал публична звезда, мъжът бил настанен в психиатрично заведение, но днес отново си е вкъщи, очевидно без да пие лекарствата си и да се възстановява. Съседи притеснени разказват, че мъжът е бил задържан временно от цивилен полицай, както и от охранителите, докато не са пристигнали полицаи от 9-то РПУ.

„Разказаха, че през нощта мъжът е нападнал трима души, които са пазарували в денонощен магазин. Вероятно е искал пари, тъй като той няма средства. Блокът е потрошен, стъклото е счупено, механизмът на вратата също”, сподели съсед, който е наясно със случилото се.