По българските земи съществуват и един вид хора. Силни хора, които имат нужда от напътствия за това къде да вложат силата си.

Още Иван Вазов пише за тях в произведението си „Немили-недраги“: „Героите бяха сега кокошкари, балканските орли стоеха в клетка“.

По същество

Майка от Бургас оповести в редица групи в социалните мрежи, че неизвестни извършители са откраднали детската количка на рожбата й, както и играчки, принадлежащи на детенцето. Кражбата е станала в ранните часове вчера.

Количката, тротинетката и камионче-играчка били оставени, както обикновено на етажната площадка във входа, в който живее семейството. Младата жена е подала сигнал и в полицията, че вещите липсват.

„Вчера мъжът ми установи, че са изчезнали количката, тротинетката и камиончето. Това нещо е станало или през нощта, или рано сутринта.

Те не са скъпи. Количката е най-обикновена, другите неща са по-евтини. Най-много ме обиди фактът, че това са вещи на детенце“, обясни потърпевшата Анна Кехайова.

След подадения сигнал в полицията и разпространената информация, младата майка е получила куп сигнали и лично от нея е бил извършен оглед около блока.

В двор на жилищна сграда, намираща се в съседство, жената е открила две от липсващите играчки.

По мнение на майката кокошкарите са имали предварително подготвен план. От местната полиция в морския град обясниха, че в района, където са открити играчките, за щастие има поставени две камери, записите от които ще бъдат прегледани подробно.

Още скорошни случаи на дребни кражби

В град Ямбол изчезна кутия с дарения, събирани за лечение на 19-годишно местно момиче. Особено наглото престъпление е извършено в местната болница.

Пациентката Роберта Христова е болна от левкемия. За лечението ѝ са събрани пари от дарители, но сумата става жертва на апаши.

Приятелка на Роберта – Магдалена Стоянова съобщава, че се организира благотворителна кампания за лечението на болното момиче.

Кутии има в над десет града в България и в по-голяма част от Ямболска област”, разказа отзивчивото момиче.