Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи, че е готов да плаща неустойка на всеки гражданин, който е гласувал за него и след изборите се е почувствал измамен, а той не е изпълнил обещанията си.

„Не аз, а хората са казали, че най-много се лъже преди избори и след лов. Крайно време е да бъде сложен край на това. Преди вота е опасно, защото тогава подлъгват избирателите с фалшиви новини за себе си и за останалите. Сега много хора ми се обаждат и казват, че съжаляват, че не са ме подкрепили”, каза политикът.

За да нямало отново измамени от ВОЛЯ се явявали на изборите с кратка, ясна и прагматична програма.

„Ако аз не успея като политик да принудя останалите да се грижат за интересите на българските граждани, като бизнесмен ще проведа мероприятия по изграждането на държавни бензиностанции. Тогава, ако не го направя, подписвам договор предизборно. Ако в рамките на периода, в който определим - година или две от началото на мандата, няма изградена бензиностанция в определен район и тя не продава на социални цени, ще има неустойка”, обясни Марешки, смятайки, че хората нямало да предпочетат да го излъжат.

България с подробна позиция срещу Русия

„Осъждането на Навални е неприемливо. Такава позиция изрази премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Той трябва да бъде освободен максимално бързо. Съдебните процеси не трябва да бъдат политизирани”, категоричен е министър-председателят в свой пост в социалната мрежа.

Борисов отново определи като напълно недопустимо онова, което се случва с мирно протестиращото руско население.

Какво се случва с Навални всъщност

По последни данни съдът в Москва отменя условната присъда на руския опозиционер Алексей Навални и така постанови 3 години и половина затвор в наказателна колония. Процесът беше съпроводен отново с масови арести.

Полицията задържа повече от 300 души пред съда в Москва, където се гледа делото. С масови арести започна гледането на делото срещу Алексей Навилни.

Докато магистратите решаваха дали да прекратят условното изтърпяване на присъдата му и да го пратят в затвора за 3 години и половина, хиляди хора излязоха в негова подкрепа. Спецчасти за борба с безредиците и конна полиция бяха разположени пред съдебната зала.

Адвокатът на Навални поиска клиентът му да бъде освободен и завърши заключителната си пледоария с цитат на академик Легасов от сериала „Чернобил”. В него ученият разсъждава върху цената на грешките.

Веднага след това прокурорът по делото срещу Навални поиска да бъде прекратена условната му присъда и той да бъде изпратен да изтърпи присъдата си в наказателна колония.