Жена е намерена застреляна в автомобила си в столичния квартал „Младост“. Тялото е открито от съпругът й, който веднага е подал сигнал на телефон 112.

На място веднага са пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които са констатирали смъртта на жената.

Районът на местопрестъплението е отцепен, за да могат криминалистите да извършат оглед. Името на убитата жена е Станка Марангозова, на 46 години.

Името й се свързва с показен арест на ДАНС през 2011 година, когато е задържана за измами и пране на пари. Разследването е било за над 65 милиона евро, като измамите са извършвани в периода 2008-2011 година.

Името на Станка Марангозова често влиза в новините

В последствие Марангозова е освободена под домашен арест. Две години по-късно името й отново влезе в новините.

През 2013 година Станка Марангозова се барикадира в собствения си дом, за да не допусне частен съдебен изпълнител, който трябваше да въведе във владение новите собственици на имота.

На въпросния апартамент е имало учредени две ипотеки, които не са изплащани, след което се е стигнало до публичната продан.

През същата година Станка Марангозова дава интервю пред Нова ТВ, в което споделя, че се страхува за живота си.

На този етап е установено, че Станка Марангозова е разговаряла по телефона в момента, в който е извършен разстрела.

На сайта на МВР е публикувана информация за инцидента, от която става ясно, че местопрестъплението е на паркинг, в близост до блок 18 в ж.к. „Младост“, само на броени метри от входа на столичната болница УМБАЛ "Света Анна".

Жертвата е застреляна в главата

Станка Марангозова е простреляна в главата, а до тялото й криминалистите са открили бяла роза.

Прозорецът на автомобила е бил свален. Изстрелът е бил чут от събеседника на жената, с когото тя говорила по мобилния си телефон.