Близо 68 кг контрабанден продукт за полова мощ задържаха митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на товарен автомобил, извършена на МП „Капитан Андреево“.

На българския митнически пункт е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в България от Турция.

По време на задължителната проверка шофьорът, който е турски гражданин е декларирал, че превозва търговски стоки от Турция за Великобритания и планира да премине транзитно през страната ни.

Препарата е намерен при допълнителна проверка

Автомобилът е селектиран за допълнителна щателна митническа проверка. Това включва и употребата на рентгенова апаратура при което става ясно, че има недекларирани стоки.

Под левия шкаф на ремаркето, както и в шофьорската кабина, са намерени 488 стъклени опаковки по 240 грама и 43 грама билков екстракт- афродизиак.

Стоката не е била декларирана и не е имала никакви документи, като съответно е задържана, а на шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

Конфискуваха над 8 милиона къса нелегални цигари

Над 8 000 000 къса нелегални цигари задържаха при съвместна операция Агенция „Митници“ и ГДБОП.

Стоката е конфискувана при извършена проверка от страна на митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съвместно със служители на ГД БОП, отдел "Митнически режим, парична данъчна и осигурителна система".

Цигарите са намерени в товарен автомобил, паркиран в района на промишлен склад, намиращ се в район „Искър“ в столицата.

В камиона са открити 730 мастербокса (7 300 000 къса) цигари от марката „Cooper“ без бандерол за платен акциз.

Складът, който е в близост до камиона е претърсен, като в него са намерени още открити още 73 мастербокса (730 000 къса) от нелегалните тютюневи изделия.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР под надзора на РП София. На общо 3 лица са повдигнати обвинения по по чл. 324 от НК.

Общото количество на задържаните нелегални цигари е 803 мастербокса или 8030000 къса цигари. Предотвратената щета за бюджета възлиза на 3 011 250 лв.