Автовоз скъса мантинела на пътен възел „Даскалово”, след което падна от моста. Инцидентът стана около 19.30 ч.

Шофьорът е настанен в лечебно заведение в тежко състояние. Той е останал няколко часа затиснат в кабината на камиона.

Автовозът, който се е движил по магистрала „Струма”, е паднал от височина около 20 метра.

На мястото няма следи от спирачен път. Очаква се да започне и акция по изваждането на камиона.

Автовозът, който е с пернишка регистрация, е пътувал от София към Перник и е превозвал един автомобил. При навлизането в пътния възел камионът пробил мантинелата и паднал от моста.

Два часа по-късно автовозът още не бе изваден

Падналият от мост край пътен възел „Даскалово” автовоз все още не е изваден. Движението в района се осъществява в едната лента. Над два часа бяха необходими за това шофьорът да бъде изведен от кабината на камиона. Той е настанен в болница в тежко състояние.

Инцидентът стана около 19.30 ч. в четвъртък. Автовозът е паднал от височина около 20 м, като е скъсал мантинелата. На мястото няма спирачен път.

В допълнение на новина от вчерашния ден

Още четири деца от спортното училище в Пловдив са приети тази нощ в болница със симптоми на хранително отравяне. Снощи бяха изписани други две. Нощта в УМБАЛ „Свети Георги” са изкарали общо 15 ученици.

В сряда стана ясно, че 194 ученици са обядвали и вечеряли в стола на спортното училище във вторник. Вечерта 65 от тях получават симптоми на хранително натравяне. Те са ученици от 5 до 11 клас.

„Децата са в средно увредено общо състояние. Вчера приетите са с тенденция за бързо подобрение”, обясни доц. Олиана Бойкинова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Свети Георги”.

Действа ли се по решаване на казуса

„Взети са проби още вчера”, заяви д-р Милена Панайотова от здравната инспекция в Пловдив.

„Храните и суровините в стола не показаха отклонения от изискванията. Въпреки това взехме още проби”, заяви д-р Иван Шиков от Агенцията по храните. Според него е рано да се каже каква може да е причината за случая.

Столът на учебното заведение е временно затворен. По случая започна спешна проверка, която трябва да установи дали става въпрос за отравяне с храна или проблемът е друг. Изследван ще бъде и персоналът на училищния стол. Резултатите от пробите на храната ще станат ясни до пет дни.