18-годишното момиче, което помете пет автомобила след употреба на алкохол и наркотици, е с още едно сериозно нарушение на пътя. Диана Мандакова е шофирала без застраховка „Гражданска отговорност”.

В 02.00 часа сутринта във вторник Богомил и съпругата му Мария Пеневи са събудени от силен тътен. Решават, че има пожар и излизат пред блока. Оказва се, че две от петте пометени коли са техни.

Какво споделят очевидци

„Вратите бяха изхвърчали в тревата отзад. През това време, ако е минавал някой по тротоара, със сигурност щяха да му отсекат главата”, разказа мъжът. 

„Вратите бяха изхвърчали в тревата отзад. През това време, ако е минавал някой по тротоара, със сигурност щяха да му отсекат главата”, разказа мъжът. 

18-годишната жена, предизвикала катастрофата, не давала вид да е пияна или дрогирана, разказват хората от кооперацията.

Тестът с дрегер отчел 1,53 промила алкохол, а проверката за наркотици – следи от кокаин в организма. Автомобилът, който е карала, е собственост на майка й и няма валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Така, за да получат обезщетение от държавата за колите без каско, собствениците им трябва да чакат влязла в сила присъда.

Пострадали при инцидента

При удара пострада приятелка на 18-годишното момиче. Днес тя е била оперирана в „Пирогов". Няма опасност за живота й. А утре съдът ще реши дали Диана Мандакова ще остане за постоянно в ареста.

Софийският районен съд решава дали да остави за постоянно в ареста 18-годишната Диана Мандакова. Преди дни тя катастрофира и помете 5 паркирани автомобила в столичния квартал „Люлин”.

По първоначални данни момичето е било под въздействието на алкохол и наркотици, а дрегерът е отчел 1,53 промила алкохол в кръвта. В следствие на катастрофата една от пътничките е със счупена ръка, наложи се операция и остава под лекарско наблюдение.

По информация на NOVA 18-годишното момиче, което е управлявало автомобила, има книжка едва от 7 месеца. Мандакова е шофирала колата без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Пловдив стана известен и с друго

65 ученици от Пловдив са със съмнение за хранително натравяне. 12 от децата - на възраст между 10 и 16 години, са настанени в инфекциозна клиника със силни стомашни болки, повръщане и разстройство.

Учениците са от спортното училище „Васил Левски". По случая започва спешна проверка, която трябва да установи дали става въпрос за натравяне с храна, или проблемът е друг.

Общо 194 деца са обядвали и вечеряли в стола на спортното училище в Пловдив във вторник.  

„Около 17.00-18.00 ч. след вечеря някои от тях са получили повръщане и разстройство. Докарани са тук и е започнало лечение. Консумирали са кебап и свинско със зеле.“

Това обясни доц. Иван Балтаджиев, зам.-началник на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги”.