Истинският патриот на тема „Левски“, Тити Папазов заяви, че му е болно от факта, че подигравките с любимия му отбор продължават да валят. Той не иска това да се превръща в ежедневие.

„Отборът ни обединява, защото ние имаме една много по-голяма цел. Искам да се обърна към г-н Божков и да го помоля да не се подиграва с всички левскари и техните идеали. Отборът „Левски“ е нещо различно. Дори собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев разбира, колко е важен „Левски“ за българското първенство и обяви, че е готов да помогне. Аз съм супер щастлив човек - нека си мислят, че съм употребен. Когато Сашо Диков се появи миналата седмица, той омерзи историята на този клуб. „Левски“ е като институция за тази държава", допълни в интервюто си Тити Папазов.

„Подигравката с „Левски“ не спира и така като гледам – няма и да спре. По мое мнение това е несериозно на фона на мобилизацията на толкова много хора, които дават парите си под формата на дарения“ – коментира пред микрофона председателят на НКП на „Левски“ Степан Хиндлиян.

Той заяви категорично, че "изборите в синия клуб вече са проведени" и всички застават зад Наско Сираков. Според думите на Хиндлиян се разбра, че щом легендарният футболист се е съгласил да поеме отговорност за бъдещето на тима, то това е постижение само и единствено на феновете.

Моментното състояние на „Левски“

Угрижеността в погледа на Хиндлиян „Левски“ от години се управлява със средства, взети под формата на дарения и заеми. Клубът отдавна не може да се похвали със собствени, спечелени средства.

"Когато Васил Божков стана силен човек в клуба, той започна да погасява тези заеми с дарения от негови фирми. Когато спря подкрепата, отборът продължи да съществува, благодарение на даренията, които правихме всички ние – ръководство и фенове. Всеки има право да дарява – където поиска и колкото поиска. Принципната ми позиция е, че няма разлика между даренията, които сме получавали преди и тези, които получаваме сега“, добави Хиндлиян към думите в интервюто.

Сякаш говорим за месечния бюджет на едно домакинство – винаги излиза нещо непредвидено, което трябва да се покрие.

„Към момента Левски е в изключително трудно положение. Средствата, които постъпват в сметката, дават глътка въздух, но със сигурност няма как да бъдат достатъчни. Сложно е да се отговори, с колко време разполага клубът. Каквото и да се случва, обаче, цялото това нещо си заслужаваше. Ние сме тотални победители в тази инициатива“, категоричен бе Степан Хиндлиян.

В заключение

Вдъхновяващи са думите на Тити Папазов, с които ще завършим тази статия, свързана със съдбата на „Левски“.

„Ние искаме и можем да преодоляваме финансови трудности, но не и човешка некоректност!“