Различни личности изказаха мненията си относно ситуацията с прехвърлянето на акциите на Левски. Никой, обаче не знаеше какво се задава – паметната записка от срещата в кабинета на г-н Кирил Домусчиев.

Документът е от среща, проведена на 10.07.2019 г. Ето и част от думите на Васил Божков, написани над публикувания в профила му във „Фейсбук“ документ:

„Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.“

Историята в развитие

Още в петък сутринта излязоха данни за това, че и финансовият ни министър Владислав Горанов е замесен в някои от историите с крупния бизнесмен, който в момента се намира в Дубай. Сякаш Васил Божков изчака да мине уикендът и още в понеделник сутринта атакува директно едни от високите бизнес и политически етажи в страната.

Васил Божков официално през медиите поиска оставката на финансовия министър и каза още, че с него е общувал много пъти във връзка с хазартния си бизнес. След това последва и реакцията на Владислав Горанов.

Неговите думи бяха: "Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", каза още Горанов на извънреден брифинг.

Как човек с дългове „върти“ държавата на малкия си пръст

Освен Владислав Горанов, Бойко Борисов и Иван Гешев също дадоха свой коментар в медиите. Ето какви бяха техните думи.

Премиерът на България Бойко Борисов през съботния ден, че Васил Божков и Георги Попов пускат кука, на която никой от потърпевшите не би трябвало да се хваща. Премиерът даде категорично мнение по въпроса с акциите на футболен клуб ПФК „Левски“: "Не искам акциите, те са на Сашо Диков, който ги разнася. Насила никой нищо не може да ти даде. Божков не ме касае".

В друг коментар от съботния ден, първият обвинител на държавата Иван Гешев, също даде своят коментар по темата, Той призна, че все още не е прочел напълно съдържащото се в публикуваните съобщения.

"Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция", допълни Иван Гешев.