Ще бъде ли утрешният ден записан в учебниците по история на вашите деца? След като снимки и видеа заляха цялата страна по случай „Акция 2-ри септември“, нещата взеха да приемат доста мащабни размери.

Километрични кордони с полицейски коли потеглиха гордо към столицата, защото полицаите в София явно не стигат, за да се охранява подобно мероприятие. Дори служителите на охранителни фирми, на чийто ръководни позиции стоят лица със съмнителни връзки с властта, също не стигат за достойна помощ на органите на реда.

Оставяме на онези, на които им е най-интересно дали и кой утре ще ги пази от това да изразяват свободно позицията си на граждани, да споделят от първо лице кой е бил с тях на площада.

Защо Gradski.bg кръсти утрешния ден „Акция 2-ри септември“

Проблемите в държавата ни са кой от кой по-голям. Факт е, че доста голям процент от населението на България не е доволно от управлението и личностите, които „опъват каишите“ и заради това утре всички ще са на площадите, за да изразят именно това недоволство.

Какво ще стане утре – не сме ясновидци, за да кажем от днес, но от сигурен източник знаем, че утре органите на реда ще искат да попречат на това свободно да упражните правото си на власт. Ще доведе ли това до явно недоволство сред обикновеното масово общество – следва да разберем само след около двадесетина часа.

Позицията на СДВР

"Има призиви в социалните мрежи за ескалация на напрежението на протеста на площад "Независимост" утре. Затова молим хората да ни посочват провокаторите", каза още Иван Георгиев.

От СДВР призоваха по възможност хората утре да се разграничават от поведение, което може да подпали евентуално страстите.

„Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но официално ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред. Информация за ескалиране на напрежението утре се наблюдава в Интернет.

"Ако хората излязат и блокират движението, полицията ще решава на момента дали да ги отстрани от пътя.", добави Тони Славев от столичния КАТ.

„Създадена е организация на движението, а на всяка входно-изходна артерия ще има екипи на Пътна полиция. От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия", допълни още той.