Един от най-хитовите филми за 2019-та година, а и изобщо, „Отмъстителите: Краят“ постави редица рекорди за гледаемост и печалби по-малко от седмица след премиерата по кината.

Още с официалното пускане на трейлъра за последния филм на „Отмъстителите“ на 7 декември 2018 година, той счупи един рекорд – в рамките на 24 часа трейлърът събра 289 милиона гледания, задминавайки постижението на „Война без край“ от 240 милиона гледания в рамките на едно денонощие.

Друг забележителен рекорд е широчината на премиерата – тя е била пусната в 4 662 кина в Северна Америка, което е абсолютен рекорд. Досегашният такъв се държеше от „Аз проклетникът“, прожектиран в 4 549 киносалона. За сравнение, миналогодишният „Отмъстителите: Война без край“ е бил прожектиран в 4 474 киносалона в Северна Америка, докато „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ в 4 134.

Само за 3 дена филмът успя да премине бариерата от 1 милиард долара печалба в световен мащаб, като 356 милиона долара идват само от САЩ. Така „Отмъстителите: Краят“ се превръща в лидер по приходите за първите три дена от премиерата си.

Интересното в случая е, че той задминава своя предшественик – „Отмъстителите: Война без край“, който държеше рекорда от миналата година насам.

Друг любопитен факт е, че „Отмъстителите: Краят“ стигна границата от 1 милиард долара само за 3 дни, докато на „Война без край“ бяха нужни цели 11.

„Отмъстителите: Краят“ също така е филмът, достигнал най-бързо до приходи от 100, 200 и 300 милиона долара в домашни бокс офис, като за това са му нужни, съответно, 1, 2 и 3 дена.

Така последният хит на „Марвел“ крачи уверено към това да надмине най-касовия филм в историята – „Аватар“ със своите 2.5 милиарда долара.