„Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното сега е да се спасят човешките животи.“ – това споделя героят от САЩ'94 Йордан Лечков в откровен разговор.

Според думите на футболната ни легенда, не е никак важно кога ще се поднови първенството.

Също така, не са важни нито резултати, нито класиране. Основната задача сега е да не се бърза, а да се изчакат събитията и да се нагодим по тях.

„Мачовете липсват, но пак ще има футбол. В момента сме на режим оцеляване! Дай Боже да не се вдигне много броят на заразените и жертвите в страната.

В крайна сметка това зависи малко или много и от нас самите”, коментира Лечков.

Причини за огорчение

Йордан Лечков вече напусна централното управление на БФС. Той съди Българския футболен съюз заради това, че не бяха уважени претенциите му да замести екс-президента Боби Михайлов след неговата оставка.

Михаил Касабов бе избран за временно заемащ поста, а огорчението на Лечков бе очаквано и лесно доловимо.

Той бе освободен след всички тези рокади на постове във високата част на йерархията в БФС.

Бившият национал заведе дело срещу колегите си от Изпълкома, което Софийски градски съд прекрати след като го сметна за тотално неоснователно.

Преди няколко дни обаче сложилият пръчка в немската машина от 94-та, обжалва това решение.

Лечков не е в добра ситуация заради пандемията. Той е от губещата страна срещу коронавируса заради това, че е част от хотелиерския бизнес.

Собственик е на хотелски комплекс в своя роден Сливен.

„Ясно е, че хотелиерският бизнес ще пострада. Не е само при нас така, а е при всички. Неприятно е, но срещу природата няма как да се борим.

Трябва да се спазват мерките, каквито и да са те. Малко повече самосъзнание трябва да има у всеки.

Най-важното в момента е да си запазим близките хора. Тук става въпрос за сървайвър, за оцеляване” – казва с абсолютна сигурност футболното ни лъвче.