Със средства, осигурени от Столична община, е закупена медицинска апаратура, която ще послужи за нуждите на IV МБАЛ, която се намира е централната градска зона на бул. Македония. Стойността на закупените уреди и апаратура възлиза на над 400 000 лева.

Изпълнителният директор на лечебното заведение доц. д-р Аркади Иванов представи предимствата на новата техника. Това се случи в присъствието на представители на медиите и на администрацията в лицето на зам.-кмета на София Дончо Барбалов и директора на дирекция "Здравеопазване" към СО д-р Моника Чеуз.

Нови възможности за лекари и пациенти

Съвременната модерна апаратура е предназначена за диагностика и лечение на заболявания на млечната жлеза, онкологичните заболявания в областта на коремната хирургия, за диагностика и лечение на заболявания на отделителната система: простàта, бъбреци, пикочен мехур.

Наред с това Интензивният кардиологичен сектор на болницата се е сдобил с нов и модерен анестезиологичен апарат, както и система за мониториране на пациентите в тежко състояние.

Модерна техника и опитни специалисти трябва да привлекат пациентите

Целта на направената инвестиция е да се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите и наред с това общинската болница да стане утвърдено и предпочитано място от пациентите, които търсят съвременна диагностика и адекватно лечение на социално значимите заболявания.

Над 1 милион лева е получила болницата под формата на техника

Само за последните 4 години за нуждите на IV МБАЛ са доставени различни уреди и техника на обща стойност над 1.2 милиона лева. Част от средствата са осигурени по програми, част от финансирането на проект „Джесика“.

Няколко години поред болницата се включва в скрининговите кампании на Столична община. Така от болничното заведение организират периодични безплатни профилактични прегледи в различни направления за жителите на София.