Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри нов паркинг за близо 50 автомобила в район „Западен“ близо до парк „Ружа“, става ясно от сайта на общинската администрация.

Използвано е пространството между два високи панелни блока, които са санирани изцяло.

Кметът Тотев използва случая да припомни, че само до преди няколко месеца на това място е имало 20 ламаринени гаража, но след направените подобрения вече могат да се паркират 47 автомобила.

Срещу малка такса хората ще паркират удобно пред домовете си

Две от паркоместата са предвидени са хора с увреждания, които да могат да паркират лесно и удобно в максимална близост до блоковете си.

Поставени са и специални скоби, с които живущите си осигуряват паркиране срещу заплащане на съответната месечна такса, като само 5 от тях са останали незаети на този етап. Общият размер на направената инвестиция е в размер на 93 000 лева.

От думите на Иван Тотев става ясно, че е планирано и предстои да бъдат изградени още два паркинга, първият от които на на бул. „Копривщица“ № 20 за 48 паркоместа.

Той ще бъде на стойност 125 000 лева. Вторият е на улица „Бряст“ за общо 28 автомобила, за който ще бъдат платени около 70 000 лева.

Иван Тотев заяви, че за последните 4 години в община Пловдив е наложена политика за премахване на старите гаражни клетки.

На тяхно място са направени красиви междублокови градинки или паркинги, които да улесняват гражданите. По думите му увеличените паркоместа са около 20%, спрямо минали години.

Община Пловдив със събитие в борбата с трафика на хора

На 19.10.2019 г. за трета поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив и Български Червен кръст – Пловдив, ще участват в организираната от Фондация “А21 България” информационна акция против трафика на хора.

Името на кампанията е „Поход за свобода“ и е част от всички събития, които се реализират във връзка с Европейския ден за борба с трафика на хора.

„Поход за свобода“ е световно събитие, което се провежда ежегодно и в него участват над 450 града от 50 различни държави по цял свят.