Разсеяно прасенце стана жертва на пътно-транспортна злополука. Животното било в района на АМ „Тракия” близо до отбивката за Костенец.

Глиганът проявил секунда невнимание и злощастно попаднал под гумите на два преминаващи автомобила и им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът ѝ изпаднал в шок от преживяното.

„Заблуденото прасе” вероятно е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно. Оказва се, че липсата на „автокаско” при подобен инцидент го вкарва в графата „случайно събитие” и застраховка не се изплаща.

„Беше късно вечерта. Изпреварвайки в рамките на ограничението на пътя се появи диво прасе.

Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата и отбих в аварийната лента.“, разказва водачът Ивелин Тодоров.

„Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности.“, казва още той.

Намесена ли е полиция в случая

Ивелин разказва още, че след обаждането му идва и полиция. По думите на шофьора на репатрака те взимат прасето в багажника.

Собствениците на колата смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават.

Кой как вижда 2020

Хаотичната, динамичната и доминиращата от негативни новини обществена среда през почти изминалата 2020 е оказала влияние върху нагласите на българите. Пандемията е повлияла в професионален, икономически и здравен аспект на живот на хората.

Така коментира оценката на българите за 2020 г., на база проучване, политологът Анастас Стефанов.

„Данните се явяват една пресечна точка на всичко това, което се е случило през 2020 г. в съществен план и е рефлектирало върху обществените нагласи.”, добави той.

Сериозен е процентът и на отрицателното мнение на респондентите по отношение на това добра или лоша е била 2020 г.

„В този индикатор имаме най-съществена динамика. Негативните оценки се изстрелват нагоре, спрямо 2019 г.

Това показва фрустрацията в нагласите дали годината е била добра, или лоша за България.”, коментира още Стефанов.

В Гърция тихомълком си запалиха елхата

Запалиха светлините на коледното дърво в Атина. За разлика от други години обаче нямаше тържествена церемония на централния площад в гръцката столица.

Заради пандемията от COVID-19 южната ни съседка е в карантина и настроението е далеч от обичайното за това време на годината. За да се избегне струпване на много хора запалването на светлините не беше предварително обявено.

Карантината в Гърция е в сила до 7 януари. Отварят врати само фризьорски салони и книжарници.