72-годишна жена е била нападната и пребита в столичния квартал "Овча купел". Инцидентът станал в четвъртък посред бял ден на улицата. Целта на нападението е била една единствена – грабеж.

Възрастната жена е била съборена на земята и е ритана по тялото и главата. Потърпевшата поиска да остане анонимна, защото се страхува за живота си. Тя, обаче разказва пред медиите, че е била нападната докато се прибирала към вкъщи.

По думите ѝ нападателите ѝ са били непълнолетни деца. Тя е видяла само двама от тях.

Записи от камери обаче показали, че е имало и трети нападател. Потърпешвата не е подавала жалба в полицията, разказа нейната дъщеря.

В Пловдив пък деца се бият помежду си

Агресия между малолетни момичета в Пловдив. Кадри бяха многократно споделяни в четвъртък.

На тях се вижда как момичета удрят и унижават тяхна съученичка, а други деца ги гледат и снимат с телефоните си. Момичетата са на 13 и 14 години.

Три от тях скубят, ритат и обиждат четвърто момиче. На видеото се чува как се подканят една друга да я изблъскат в локвата. Свидетели са над 10 други деца.

Пререканията възникнали в социалните мрежи. След това децата се срещнали край Професионалната гимназия по механотехника. Мястото е безлюдно през целия ден.

„Причината за това е ясна. По данни на жертвата побоят е следствие на индиректен тормоз. Жертвата е писала коментари в социалните мрежи за нападателките си.”, обясни Надя Танева, директор „Социално подпомагане”.

До момента в отдел „Закрила на детето” не са получавани сигнали за нито едно от замесените деца.

„В момента напрежението сред децата е много голямо заради електронната форма на обучение. Децата са изнервени до крайност.”, коментира д-р Веселин Геров.

Жертвата, според него, ще развие посттравматично стресово разстройство.

„Това е много неприятно състояние, което държи човек дълги години. Това човек го носи в себе си винаги”.

Полицията, общинските власти и Агенцията за закрила на детето днес имат среща, за да вземат решения по случая.

Перник пък води по безобразие

Война “пламна” между двама съседи в пернишки квартал. Повод станало желанието на един от съседите да разшири терен за паркомясто.

Опонентът му отказал да премести колата си и последвало “отмъщение по пернишки”. Автомобилът му осъмнал под блокада от камъни и пръст.

„Няма какво да направя. Решиха да разкопаят. Комшията искаше да си разшири мястото, за да си направи паркинг”, оплака се в ефира на „Здравей,България” потърпевшият Пламен Радков.