Градският транспорт се движи с променен маршрут. Антиправителствените протести продължават с пълна сила. Продължават и ожесточените блокади на ключови кръстовища в София.

Общината опитва преговори с протестиращите за отпушване на трафика на Орлов мост и така градът да се оправи откъм транспорт. Движението в центъра е изключително затруднено.

Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Снощи недоволните се събраха в триъгълника на властта, където е разположен единият палатков лагер. Демонстрантите хвърляха яйца и домати по Министерския съвет, а около 21:00 ч. вечерта тръгнаха на традиционното си шествие, като крайната им цел отново беше Орлов мост.

Ето какви бяха стъпките на протестиращите

Там протестиращите се сляха с другия палатков лагер. След това се разделиха на групи и затвориха и още няколко ключови кръстовища.

Палатките, намиращи се пред Министерския съвет и на Орлов мост и този път останаха през нощта. Заявката на хората е, че няма да се оттеглят, докато не получат така желаните оставки, които търсят вече почти месец.

Общински служители се опитват да убедят протестиращите на „Орлов мост” да позволят придвижването на градския транспорт.

Какви са методите, по които работят управляващите

„Опитваме се да разговаряме с тях и се надяваме те да проявят разбиране”, казват служителите на реда.

Исканията на протестиращите остават същите.

„На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени ние сме готови да освободим движението.”, казват протестиращите.

Възникна очаквано напрежение между един от протестиращите и възрастна жена, която искаше да потърси сметка на всички, пречещи на движението.

Напрежение между един от протестиращите на Орлов мост и жена, която заяви, че идва от провинцията, за да се опълчи на блокадата.

Близкият до бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, нападна безкомпромисно жената, докато тя даваше интервю за една от телевизиите, разположили свои служители на мястото.

Той моментално я заля с водата, която държеше докато вървеше към нея. Тя, от своя страна, го удари веднагически с бастуна, който ѝ помага вярно в придвижването. След инцидента жената побърза да посочи, че това са лицата на протеста.

Друг протестиращ пък заяви, че случилото се е тотална провокация, от която никой на площада няма никаква нужда. Той помоли жената да си тръгне и да не създава повече проблеми с присъствието си.

Протест и в Турция

За днес е официално насрочен протест срещу решението на турската държава да превърне историческата църква "Света София" в Истанбул от музей в джамия. Това стана по искане на президента Ердоган и с решение на Върховния съд.

Протестът у нас е свикан за втора поредна седмица. Той ще започне от 18:00 часа вечерта пред българската църква "Света София" в центъра на столицата.