След като в края на предния месец хора, представители на малцинствената група посегнаха на християнски обект, през този месец битовизми и вандалски изцепки продължават да текат навред.

Тогава вандали посегнаха на манастир в столичния квартал „Илиянци”. Счупени са и десетки детски площадки в района.

Жителите на квартала се оплакват и от кражби по домовете. За да се справи с проблема, кметът дори е организирал кампании с артисти и футболисти. Резултатът обаче е бил нулев.

„Разбита е решетката на притвора на старинния храм, както и вратата на камбанарията. Намирали сме спринцовки.

Много пъти съм правил забележки. В повечето случаи младежите се държат подигравателно. Подавали сме сигнали до 112. Липсва домашно възпитание и пример.”, заяви пред медиите отец Ириней Лобомиров.

„Младост 4“ под обсада от… жена

Съседи на жена, която тероризира цял жилищен блок в столичния квартал „Младост 4”, търсят варианти да напуснат домовете си. Потърпевша твърди, че е развила страхова невроза заради недобросъвестната съседка.

Други пък се барикадират в своите жилища.

„Обмислям да напусна, защото съм много зле психически. След поредното разбиване на вратата ми вече се страхувам за здравето си.”, сподели Емилия Тенева.

„Продавам апартамент в „Младост” 4 изгодно. С него идват бонуси като неспане по цяла вечер, ходене в районното и други такива.”, каза друг човек, който от години живее в блока.

Преди няколко месеца съседите на жената твърдяха, че на Общо събрание, което се провело пред входа, тя ги замерила с метална лопата от терасата. Разбивала и дограмата на съседния на нейния апартамент.

За жената се знае, че близките ѝ са я изоставили преди време и отказват да се грижат за нея.

От Районната прокуратура в София образуваха преписка след репортаж по случая и обясниха, че е взето решение жената да бъде настанена за лечение. Подобно развитие, обаче все още няма, а нейните набези срещу спокойствието на останалите живущи продължават.

Във Видин блъскат бездомници по улицата

Клип, който показва непровокирана агресия срещу възрастен мъж, взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда ясно как добре сложен мъж, който се разхожда в центъра на град Видин, поваля на земята и рита бездомен мъж, който с нищо не е заслужил отношението към него.

Според част от коментарите в интернет става въпрос за непълнолетно момче – на не повече от 16 години. Възмущението срещу постъпката му е огромно, като само за няколко часа след качването на клипа коментарите са стотици.