Снимка на починал мъж, оставен на стол пред стълбите на четвърти диагностично-консултативен център във Варна за повече от час, обиколи социалните мрежи и предизвика лавина от хиляди гневни коментари.

„Случайно забелязах човека на стола, който не беше във видимо добро състояние. Правеше впечатление, че има нужда от сериозна медицинска помощ.

Около него се разхождаха доста хора с бели престилки.”

Това разказа авторът на снимката Константин Парчев, който е минал три пъти пред входа в рамките на два часа, за да проследи случая от първо лице.

Според него мъжът е останал пред поликлиниката на стола около два часа, борейки се за живота си.

От ДКЦ - 4 отказват да коментират случая за медиите. Варненските онлайн медии информират, че мъжът е отишъл в поликлиниката с направление за уролог от личния си лекар. Минал е през регистратура, съобщили са му, че няма такъв специалист и той е излязъл.

Пациенти са алармирали, че междувременно състоянието на същия човек се е влошило драстично. Впоследствие той е починал.

От лечебното заведение са звъннали на телефон 112, Социални грижи, както и на Бърза помощ. При пристигането на линейката екипът е казал категорично, че не се занимава с починали.

В Бургас пък са си откровени приключенци

Тежкотоварен камион се обърна на ключово кръстовище в Бургас. Тирът, натоварен с 20 тона дървени плоскости, бил откраднат и катастрофира след гонка с полицията.

Инцидентът е станал около полунощ, след като тир не спрял на подаден от полицията сигнал със стоп палка на еднопосочна тясна улица в жилищен комплекс. Започнало ожесточено и упорито преследване.

Камионът минал по най-тесните улици на още цели два жилищни комплекса преди да излезе на централния булевард и да навлезе в най-оживеното в делничен ден кръстовище в Бургас – това срещу хотел „Мираж”.

Именно там шофьорът загубил управление и се обърнал. За щастие няма жертви – вероятно заради късния час, в който се разиграва сцената, излязла като от екшън филм.

„Камионът е откраднат от паркинг. Беше заключен и натоварен за Русе с плоскости ламинат с тегло 22 тона.”, разказва собственикът на превозното средство Коста Димитров.

Какви ще са последствията за извършителя

По информация на полицията младежът, откраднал тира, е навършил 18 години само преди месец. Той няма свидетелство за управление на МПС.

Възпитаник е на център за отглеждане на деца и младежи без родители в град Средец. Не е употребил алкохол или наркотици.

Задържан е за 24 часа. Повдигнато му е обвинение за причиняване на щети при пътно-транспортно произшествие и последствията се очакват до дни.