За шокиращо нападение над възрастно семейство разказва репортаж на НОВА. Семейна двойка е нападната в дома си от двама рецидивисти, които ги пребили, след което ограбили. Престъплението е извършено в село Бузоград, намиращо се в близост до Казанлък.

Нападателите се представили за полицаи

Крадците се представили за полицаи, за да спечелят доверието на хората и след като получили достъп до дома им, започнали да бият възрастните хора.

За целта е използван дървен кол и пострадалите имат сериозни наранявания. Жената е инвалид и двамата я пребили в леглото й.

От страна на съпруга е оказана съпротива, което вероятно уплашило нападателите и скоро те побягнали. Събитията се развили около 2 часа през нощта.

Мъжът разказва за инцидента: „Чух как казват, че са полицаи, затова ги запитах, след като са полицаи, защо ме удрят. Светеха ми в очите, за да не мога да видя лицата им. Тогава единият започна да ми нанася и удари, където успее. Съпругата ми започна да вика за помощ и нападателят скочи, каза ми да не мърдам, защото ще се върне и ще ме пребие. По това време вторият от крадците е започнал да бие съпругата ми, а този, който беше при мен отиде да му помага. Страх ме е случаят да не се повтори”.

За случилото се е потърсен и кмета на селото – Михаил Янушев. Пред камерата той каза, че Бузоград е едно от спокойните села в община Казанлък и случилото се го шокира. От както той е кмет на селото няма регистриран подобен случай.

По неговите думи мястото е оживено, като една голяма част от жителите са млади хора. Янушев благодари на полицаите, които в кратки срокове са открили и задържали нападателите.

Рецидивистите са арестувани почти веднага след нападението

Нападателите са задържани буквално сред извършване на престъплението. За това помогнал и фактът, че хората са подали сигнал веднага след случилото се. Задържаните са многократно осъждани и имат изтърпени присъди.

Общо двамата рецидивисти са лежали в затвора над 20 години. Благодарение на различни законови вратички, те не са изтърпели наказанията с пълен размер.

Ст. инспектор Христо Петров, „Криминална полиция” към РУП – Казанлък съобщи, че към момента срещу тях има повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа.