Британското модно списание Vogue е поканило за гостуващ главен-редактор на септемврийския си брой Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс. Това се случва за първи път по време на 103-годишната история на списанието.

Броят е посветен на жени, които са повлияли на света, като са обхванати сфери от спорта, бизнеса, образованието, модата, изкуството и политиката.

Главният редактор Едуард Енинфул оповести, че е поканил лично херцогинята да се присъедини към дамите, които ще красят корицата, но тя категорично е отказала. Нейната зълва – Кейт Мидълтън беше на корицата на списанието през 2016 година, като с появата си предизвика небивал интерес.

Извън светлината на прожекторите

На фона на всенародната любов, Енинфул предложил на Меган да се появи на корицата, но за негово учудване тя категорично отказала. Решението за това херцогинята обосновала с думите, че би било прекомерна демонстрация на его от нейна страна и не смята, че мястото й сред 15-те избрани за корицата дами.

Въпреки отказа, Меган Маркъл активно участвала в подбора на жените, които да украсят корицата на Vogue със заглавие “Сили за промяна“.

В специално изявление по повод на сътрудничеството си със списанието тя каза, че иска фокусът да се насочи към ценностите, каузите и влиятелните личности, които застават зад тях по целия свят.

Меган допълва, че желанието й е било не да застане в центъра на събитията, а да помогне хората да се вдъхновят от силата на жените и да оценят направеното от тях до този момент.

Кой ще украси корицата

Сред избраните за корицата на броя, който ще излезе през есента са актрисите Джейн Фонда, Салма Хайек, Джамила Джамил и Джема Чан, премиерът на Нова Зеландия - Джасина Ардърн, моделите Адуоа Абоа и Адут Акеч, боксьорката Рамила Али.

В броя ще може да се прочете и специалното интервю, което бившата първа дама на САЩ – Мишел Обама е дала пред Меган Маркъл.

Фотографът, на който са поверени всички снимки е Питър Линдберг, който снима Меган за Vaniti Fair през 2016 г. В този брой на списанието тя за пръв път открито и официално разказа за връзката си с принц Хари.