Медицинска сестра от областната болница във Велико Търново е разследвана и обвинена в кражба на голяма сума пари от картата на почина пациент. Изтеглената сума е в размер на 1200 лева, като това станало ясно доста след смъртта на мъжа.

Установено е, че мъжът бил пациент на отделението по урология, но за съжаление е починал по време на престоя си в болничното заведение. Събитията се развили в края на месец февруари, тази година.

Кражбата е в размер на 1200 лева

Репортаж на НОВА ТВ разказва повече за случая, за който междувременно е сигнализирано в полицията. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра от отделението по урология.

След смъртта на пациента тя откраднала банковата му карта и изтеглила сумата от 1200 лева.

Близки на починалия разказват, че както много възрастни хора, техният близък също съхранявал на едно място картата и бележката, на която е написан ПИН кода, за оторизиране на теглене на суми на банкомат.

След като близките извадили удостоверение за наследници и извлечение от банката установили, че цялата наличност по картата е изтеглена и то след смъртта на родственика си.

Картата е била блокирана, но въпреки това цялата сума се оказва изтеглена на няколко малки части.

Събраните до този момент доказателства насочват вниманието към медицинската сестра, като по думите на представител на прокуратурата има категорични доказателства за вината й.

Близка на починалия – Десислава Вачева каза пред камерите, че медицинската сестра Мария Семова е имала достъп до портмонето, за да извади личната карта и заедно с нея е прибрала и банковата карта.

Екип на телевизията потърси Мария Семова на работното й място, но се оказва, че от няколко дена тя не е на работа и е предоставила болничен лист.

В хода на разследването са намерени записи от охранителни камери, поставени до банкоматите, от които става ясно, че Семова е изтеглила парите.

Сестрата твърди, че парите били дадени доброволно като заем

По време на разпита в полицията Семова е обяснила, че парите са й били дадени от пациента като заем, след като тя му споделила, че изпитва сериозни затруднения. По нейните думи картата и кода са й били предоставени лично от пациента.

Болничната управа излезе с писмена позиция, от която става ясно, че ако вината на Мария Семова се докаже, тя ще бъде дисциплинарно уволнена.