Мъж застреля свой съсед и след това се барикарида в дома на майка си. Това се случи във врачанското село Манастирище.

Предполагаемият извършител е 45-годишен мъж. Агресивният мъж излязъл от къщата си на улицата, по която в този момент двама братя се връщали от работа с автомобила си.

Мъжът насочил пистолет срещу единия от тях - 33-годишен мъж и го е ранил тежко. Съседи са опитали да осигурят бърза помощ на пострадалия и да го закарат в Козлодуй, но по пътя за болницата той е починал.

„Това е ненормално. Децата ми си идват от работа. Минават покрай тях, мъжът излиза и застрелва малкия ми син, а двамата му сина са в колата.”, разказа Рени Тончева - майка на убития.

Кой е убиецът

Мъжът още миналата година е бил настанен в психиатрично отделение, но след това е бил пуснат. Според местни той по принцип е бил агресивен. Те не знаят обаче откъде се е сдобил с пистолета.

„Произведени са няколко изстрела с огнестрелно оръжие. По разпореждане на главния секретар са изпратени екипи от София от главна дирекция „Жандармерия” и СОБТ.

Проведена е операция, при която е задържано лице на 45 години без криминални и противообществени прояви.”, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски.

Как е действала полицията

„Колегите си свършиха работа, няма пострадали, извършителят е задържан.”, обобщи главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов.

Той обясни още, че веднага след подадения сигнал за 45-годишен мъж, който след извършено престъпление се е заключил в къщата на майка си, е бил отцепен районът, а на място спешно е бил насочен екип от Главната дирекция „Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма“, бил е установен контакт с извършителя и той е бил задържан без да оказва съпротива.

Главният секретар на МВР поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и възможността тя да стане потенциален заложник.

"Благодаря на колегите от ГД“ЖСОБТ“ и от ОДМВР-Враца за перфектно проведената операция, при която бе неутрализиран опасен човек", заяви министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски. Той изказа искрени съболезнования на близките на загиналия мъж.