Разкриха напълно нелегална ферма за добив на криптовалута, намираща се край Чирпан. Десетки компютри са работили, без да се заплаща тока за тях. Установени са и собственикът на имота, и наемателите му.

„Електромерът, който отчита електроенергията в тази зона е част от нашата система за дистанционно отчитане. Тази система е индикирала на 9-ти февруари, че има проблем с електромера.

Изпратени са техници на място. Те са констатирали повишена температура.

Направили са измервания и са установили, че освен повредения електромер има и незаконно присъединен кабел” – това заяви пред медиите Здравко Братоев – зам.-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.

„За последната година, година и половина имаме цели три подобни констатирани случая. Този е последният.

Не можем да кажем конкретното количество консумиран ток, тъй като в момента все още правим анализ.”, каза още той.

Примамки за кучета в бургаско

Смъртоносни примамки убиват защитени видове грабливи птици, диви животни и ловни кучета край Черноморец. За това алармират ловци.

Животните са станали жертва на примамки сурово месо, поръсено със смъртоносен бял прах.

На отровата, разпръсната на десетки декaри площ, ловната дружинка се натъкнала по време на последния си групов лов.

„На 23-ти януари след приключване на гонката в дерето на местност „Ябълките” изчезна едно от нашите кучета. При претърсване го открихме умряло на около 15 метра от купчинка с бяло прахообразно вещество.” – каза Стоян Маринов, който е председател на ловната дружинка в Черноморец.

„На мястото е имало и два мишелова, които са защитени. Открити са отровени чакали и лисици.

Не мога да допусна как някой може да направи нещо такова.”, посочи Невен Каравасилев – председател на ловното сдружение „Лебед”.

Има ли опасност за АМ „Струма“

Пропаднала земна маса под автомагистрала "Струма". Сигналът е от социалните мрежи.

Според публикациите водата от проливните дъждове е прокопала канал под моста край Мало Бучино. От агенция "Пътна инфраструктура" уверяват, че няма опасност за стабилността на съоръженията.

Започнала е процедура по запълване на пукнатините, както и проект за по-качественото отводняване на района.

„Абсолютно никакъв проблем няма в момента. Всички, които пътуват по магистралата, могат да бъдат спокойни.

Самото съоръжени няма деформации или измествания. Това е козметична фуга от придошла вода, в следствие на недобре разчетен водосборен район още при проектиране на магистралата.

С началото на новия строителен сезон това ще бъде отработен и ще изведем водата извън магистралата.”, обясни изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев.