Главният редактор най-известното онлайн издание за тенис в България коментира обвиненията по адрес на най-известния ни тенисист Григор Димитров. След като стана ясно, че Гришо е болен от коронавирус, бащата на Новак Джокович – друг известен покровител на корта, побърза да обвини българина за това, че той е виновен за пламването на заразата по време на турнира в Загреб.

От екипа на Григор Димитров направиха официално изявление, в което се противопоставиха сериозно на лютите обвинения. Според щаба на нашето момче излязоха с това, че на тенисиста не е било предлагано нито в Белград, нито по-късно в Хърватия, да си прави тест за коронавирус.

Освен това отговорността за безопасното провеждане на турнира е изцяло на организаторите (Новак Джокович). На това мнение е и Асен Григоров, който подкрепи нашето момче.

Според него световната тенис общност с право критикува Джокович за организацията на турнира. „Тези прегръдки по летищата, дискотеки, целувки - не трябваше да се случват", каза Григоров.

Светът на тениса след коронния скандал

„Турнирът се проведе в много особено време. Всички тенисисти бяха изолирани месеци наред. Не знаеха дали да тренират. Нямаше яснота за това как ще се развие епидемията. Когато се организира турнира, всички участници бяха ентусиазирани. Рекламната кампания мина на гърба на Григор. Това, което се случва бих определил като смесица между балкански страсти и фамилни пристрастия", поясни Григоров.

Обвиненията по адрес на Гришо от бащата на Новак Джокович идват точно в момент, който се характеризира именно с това, че целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист. Те са заради безотговорното организиране на турнира, при който не бяха спазени правилата за социална дистанция.

Реалният повод за думите на бащата на Джокович е, че Григор не се е тествал преди началото на благотворителния турнир, в който е учавствал. В официално изявление мениджърът на Димитров съобщи, че Григор е кацнал директно в Белград след като е прекарал последните три месеца в пълна доброволна изолация, стоейки в дома си.

Мнението на общността

„Може да се каже, че новината, че новак Джокович е позитивен, е шокираща всъщност. Но той беше в тази в тази ситуация – беше съвсем близо до Григор Димитров. За него също беше голяма изненада да научим, че е позитивен за ковид. Но такава е реалността. Но не знаем кой, кога и къде е хванал вируса, кой пров е бил заразен и така нататък. Всичко по тази тема са само спекулации”, това заяви сръбският спортен журналист Милош Любисавлевич.