Лекарят Надежда Стоева от Пета градска болница в столицата е диагностицирана с коронавирус.

Тя разказва за болестта и ежедневието на лекар в един от своите постове в социалните мрежи.

„Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати, Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във войната с вируса с красиво име Корона.

Искам да Ви информирам, че Аз вече съм заразена“ – пише в част от поста на лекарката.

„Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ.

Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време, включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт, ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите от спешния кабинет на Пета МБАЛ, първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме, все още, на работните си места и в момента. Разбира се без мен.“ – пише още отдадената професионалистка.

Лекарката е и началник на екип, борещ се ежедневно на първа линия с коронавируса. В поста си тя казва още, че винаги се е стремяла към пълно обезопасяване на своите подчинени.

Надежда Стоева включва в нейния текст до хората, че е благодарна на болницата за обезпечаването на персонала със средства за безопасност.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, без да зная, че съм вирусоносител.

Днес когато разбраха за моя позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Засега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия".

Всичко това е част от една лична история. Много още са като Надежда Стоева – на първа линия, срещайки трудностите на всекидневието сред болните. Нека подкрепяме нашите медици. Благодарим!