Тя обясни, че на закритата част от консултациите при президента, са обсъдени някои аспекти от бюджета.

„Дали ние ще участваме в управлението на държавата, го решават избирателите, а не президентът или политическите ни опоненти”, каза Сачева.

И допълни, че на разговорите с президента са му напомнили, че той е участвал в създаването на това, което днес не харесвал.

„Многократно сме апелирали към това да разговаряме с институциите и останалите партии. Диалог не значи безкритичност”, продължи Сачева.

Затова и от ГЕРБ ще се опитат да започнат разговори и диалог по конкретни теми.

„Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е опция. Мислили сме го това, защото го дължим на избирателите. Ако се стигне до това, ще бъдат излъчени ярки личности”, продължи Сачева.

„Правителство без ГЕРБ не може да има. Ние правим компромиси, правим постъпки, правим опити, с контактна група, с отстъпки, компромиси.

Най-важните неща са националните приоритети и политиките, които има да реализираме. Не обсъждаме други варианти, преди да изчерпим вариантите с първия мандат”, каза още Сачева.

Войната в Украйна и Зеленски с новини за народа си

Президентът Зеленски отхвърли всякаква възможност за преговори с Москва, докато руската армия нанася удари по инфраструктурата в Украйна.

В редовното си обръщение той потвърди данни от разузнаването, според които Русия е използвала около 400 ирански дрона срещу украинското цивилно население.

На фронтовата линия украинските войски успяват да удържат руските атаки северно от Донецк, докато тези на южния фронт се готвят за офанзива в стратегическата Херсонска област.

"Като цяло укрепваме позициите си по цялата фронтова линия, намаляваме възможностите на нашествениците, унищожаваме логистиката им и подготвяме добри новини за Украйна.

Няма съществени промени на фронтовата линия. Най-ожесточените боеве се водят в Донецка област: в посока Бахмут, и в Авдеевка.

Тук си проличава безумието на руското командване. Ден след ден, в продължение на месеци, те карат хората да умират там, съсредоточавайки най-високо ниво на артилерийски удари.

Всички наши войници, които защитават позициите си в тези райони в Донецка област, са герои", заяви Зеленски.

Президентът Румен Радев на официално посещение в Молдова

Поводът за визитата е 30-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни.

По време на посещението си държавният глава ще обсъди с молдвоския си колега задълбочаването на търговските и икономическите отношения между двете държави.

Акцент на срещите на президента Радев ще бъде поставен и върху условията за съхраняване на културата и националната идентичност на българската диаспора в страната.

По официални данни общността ни в Молдова наброява над 50 хиляди  души.