След скандалите по време на комисията за ревизия на управлението, от фирма „Градус”, чийто шеф е бизнесменът Иван Ангелов, излязоха с нова позиция.

„В понеделник, 10 май, „Градус“ АД бе обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори.

За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея – политически лица.”, се казва в нея.

Мнението на обвиняемите

„Градус“ АД категорично отхвърли всички обвинения, отправени от най-високата институционална трибуна в България. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание.

Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него.”, посочват още от „Градус”.

И допълват:

„Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството. “Градус” АД няма да толерира безправието и кулоарното правосъдие.

Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти”.

Кой кого и за какво вини

Нови сблъсъци и взаимни обвинения заради управлението досега. На висок тон и със скандали протича поредното заседание на Комисията за проверка на управлението, станала известна като Комисията за ревизия.

Повод за новото напрежение стана изслушване на регионалния министър в оставка Петя Аврамова на тема парите за магистрали, както и за ВиК холдинга. Това се случва само ден или два, преди президентът да обяви разпускането на парламента и да назначи служебен кабинет.

Градусът на емоциите се покачи, след като бе поставен въпросът как държавното дружество „Автомагистрали” е разходвало 5 млрд. лв. през годините. Чуха се и обвинения за това, че част от договорите - общо 400 на брой, са били свързани с фирми, близки до властта.

„Става дума 5 млрд. лева в рамките на 2 години. Виждаме с какво разполага „Автомагистрали”. Впечатлението ни, а и това на българските граждани е, че става дума за заобикаляне на закона”, заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Моля да не правите внушения, че са давани пари на наши фирми. Няма как да кажем за 400 фирми, че всичките са наши”, посочи регионалният министър в оставка Петя Аврамова.