„Чувствам се перфектно. Лично аз смятам, че съм готов и отиваме да мачкаме.” С тези думи Кубрат Пулев коментира предстоящия си мач с Антъни Джошуа, който ще се състои следващата събота за световната титла.

„Подготвен съм много добре и абсолютно правилно. Какво ще се случи на самия мач – не мога да кажа. Отивам, за да побеждавам.”, категоричен бе Кобрата.

По думите на българския боксьор легендарният треньор Ули Вегнер, който наскоро се присъедини към лагера му, е човек, който си разбира от работата и има много опит.

„Той е човек, който винаги усеща състезателя. Той много добре знае кога, колко и какво.”, заяви Пулев.

При подготовката си през изминалите месеци Кобрата е заложил на общи физически тренировки и спаринги. „Точно както си е по учебник.”, посочва той.

„Винаги съм бил позитивен и стабилен. Вярвам, че нещата се случват когато и както трябва.

Важно е човек да вярва и да бъде целеустремен. Отлагането на самия мач можеше да се отрази на някои по-емоционално.

Но аз нямам такива проблеми. Приемам всичко това за нормално, доколкото може да е при текущата ситуация.

Казах, че съм готов по всяко едно време”, заяви Пулев в отговор на въпрос как е приел неколкократното отлагане на мача му с Джошуа.

Хората какви ги вършат, а ние в малката България

Още възможности за даряване на кръвна плазма. Преболедували коронавирус ще могат да даряват в Хасково и Кърджали. Кръвта ще се транспортира до Пловдив, където ще се преработва и ще се връща обратно в болниците.

„От понеделник започва добиването на реконвалесцентна плазма от цяла кръв в отделението по трансфузионна хематология. Всички желаещи да дарят кръв могат да го направят само в понеделник и четвъртък от 7:30 до 11 ч. След това идва линейка, която извозва кръвта за обработка”, каза началникът на отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ- Кърджали д-р Диана Георгиева.

Опасна ли е процедурата

Тя поясни още, че процедурата по добиване на плазма протича като тази при стандартното кръводаряване. Изискванията към дарителите са да бъдат на възраст между 18 и 65 г. и над 50 кг. и да не са болни, да не приемат лекарства и да нямат придружаващи заболявания.

„Достатъчно е да дойдат с положителния си резултат от PCR тест, който е направен не по-рано от 40 дни. Има нуждаещи се и желаещи да дарят”, допълни д-р Георгиева.

Кърджали е единствената област в България, която не е оцветена в червен цвят.

„Това, което помогна, е дисциплината на нашите съграждани. В града имаше период на бум, но от няколко седмици поддържаме изключително ниски нива на заболеваемост.

Масово се спазват заповедите.”, посочи областният управител на Кърджали Никола Чанев.