ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент. Това заяви кандидатът за президент Лозан Панов. Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. Панов е убеден, че ще участва в балотажа за "Дондуков" 2.

"Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима. Ако се върви в тази посока, според мен това не е безобидно. Разменените реплики за родината мобилизират вота и на единия, и на другия”, каза още кандидатът за президент пред медиите.

Политическата обстановка по време на изборите

Панов даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга, също активирали собствения си електорат. Той припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години те са подкрепили Румен Радев.

Според него подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало от политиката”.

„Очевидно става дума за нещо различно. Тематиката, свързана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи достатъчно тревожно в кампанията за президент”, каза Панов.

„Следващата стъпка е, че имаме кандидат за президент, който е тяснопартиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, а имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми”, смята Панов.

Според него осветляването на Пеевски в „Досиетата Пандора”, появата му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново е „сценка".

„Мистично се появи г-н Пеевски. Знаете, той беше в ДАНС, там имаше много журналисти, но така и не се разбра защо той беше там.

Мисля, че никой не разбра. След това той мистично изчезна и в един момент церемониално отново се появи." - каза Панов.

ДАНС и политиците в България

"Причините Пеевски да бъде там може да са различни. Възможно е да е отишъл, защото един ден той оглавяваше ДАНС - може да си е взел удостоверение.”, каза още Панов.

За подозрението, че друг кандидат за битката на „Дондуков” 2 – Анастас Герджиков, също има връзки с ДПС, Панов обясни, че борави само с факти.

„Герджиков не се отрича от своето минало. В това минало имаме „Новото време”.

Нека да припомня – това е ДПС в НДСВ. Зад репликата ми стои разбиването на НДСВ и ролята на ДПС в този случай. Смятам, че хората, които се замислят и имат историческа памет, могат да свържат тези обстоятелства и факти. Опитваме да убедим хората да мислят по по-различен начин и да слушат какво се казва”, обясни той.

За обвиненията си към Радев, че е "фалшив герой", Панов посочи, че причината за думите му е появата на президента на протестите през лятото.