Ако лятната ви почивка е била през юни или юли, то е много вероятно през септември да имате нужда от кратка ваканция, която да ви позволи да презаредите батериите, тъй като следващите дълги почивни дни са чак в края на година.

Предлагаме ви няколко идеи за това къде и как може да прекарате няколко почивни дни, които лесно може да комбинирате с националните празници в началото на есента.

Късно море

Ако до този момент не сте ходили, сега е време да се насладите на септемврийското море. Гарантираме ви, че ще ви хареса. Плажовете са празни, а морето топло и спокойно.

Приятен бонус за избралите морето по това време е и факта, че активният сезон е приключил и нощувките ще са значително по-евтини. Ако изберете родното Черноморие, имайте предвид, че е по-добре да се насочите на юг, за да имате възможно най-големи шансове за къпане.

Ако изберете Турция или Гърция няма да се налага да правите никакви компромиси с времето. През целия септември и на двете места е повече от добро място за плажуване.

Планина

Сега е времето, в което може да отидете на планина и да се радвате на топлото време, което все още позволява да прекарвате много време навън. Ако изберете хотел с топъл външен басейн няма да сгрешите и ще може цял ден да стоите край него.

Това е повече от добро време и за преходи. Не е горещо, но не е и студено. Идеално за разходки, които да ви позволят да се насладите на планинския простор и чистия въздух.

Екскурзия в чужбина

Да, това е идеалното време да посетите някой интересен град, който отдавна е привлякъл вниманието ви. Ползите да изберете есента са няколко.

На първо място е времето – в някои градове, като Рим и Атина през лятото е толкова горещо, че на практика няма как да се разхождате и посещавате забележителности.

Умерените есенни температури са не само приятни, но и без да се натоварвате ще може да посетите всички интересни места.

При повече късмет може да се възползвате и от това да закупите евтини самолетни билети, тъй като лятото тъкмо е свършило и има временен спад на туристите, което рефлектира и на цените.