„За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим. Няма страшно да има и трети, и четвърти избори.”

Това заяви Тошко Йорданов, заместник-председател на „Има такъв народ”, водач в Пловдив-град и Пловдив-област, в отговор на въпрос с кого би се коалирала политическата формация след вота.

По думите му, ако българският народ иска промяна и продължаване на промените, започнати от служебния кабинет, би следвало всички да излязат и да гласуват.

„Хората трябва да гласуват така, както го усещат. Надявам се не за някоя от партиите от статуквото. Надявам се хората да осъзнаят, че промените се случват само през избори.

Ние знаем как ще постъпим при всеки един възможен вариант. Ще постъпим отговорно!”, каза още Йорданов.

Ще искат ли пълен мандат ИТН

Според него не е нужно да се състави правителство на всяка цена. Трябвало то да свърши конкретна работа.

„Ако избирателят прецени, че трите така наречени партии на протеста заслужават доверие, ще бъде по-практично и по-лесно да се сформира правителство и да се свършат конкретни неща. Тази мантра, че ще бъдем патерица на ГЕРБ е абсолютна глупост.”, категоричен бе Йорданов.

По отношение на премиера, който биха предложили, ако спечелят изборите, Йорданов беше категоричен:

„Ако сме в положение, в което да представим кабинет, ще представим такъв. Премиерът ще е по-скоро експерт – това е най-логичното”.

В разговора участие взе и Пламен Данаилов, кандидат за депутат от листата на „Има такъв народ” в 23 МИР-София.

"Винаги съм симпатизирал на идеите, които е отстоявало шоуто през годините, а и в последствие, това което се направи като национален референдум, което за мое най-голямо съжаление не успя да се превърне в задължителен закон.", заяви той в отговор на въпроса какво да е накарало да се присъедини към "Има такъв народ".

Нови рокади по високите етажи

Нова рокада в службите за сигурност.  Според предварително обявения дневен ред на заседанието на Министерския съвет днес, премиерът Стефан Янев ще поиска оставката на заместник- директора на Държавна агенция "Разузнаване".

Това е Ангел Прокопиев, който е на поста от 2015-та година. В средата на миналия месец беше сменен и шефът на Агенцията - Атанас Атанасов.