Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на 35-годишен мъж. Поводът – убийство, извършено с особена жестокост.

Престъплението е извършено около 18:00 часа на 22 март. Обвиненият К.П. и негов познат (40-годишен мъж) отишли в помещение в село Попович, за да се почерпят.

След няколко часа между двамата избухнал див скандал, който е прераснал в ожесточено сбиване. 35-годишният обвиняем нанесъл множество удари с бар-стол по своята жертва и го убил.

След това К.П. се прибрал в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с извършеното от него. Към момента обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - „задържане под стража”.

Предвиденото в закона наказание за такъв тип престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Злополука - загадка

Млад шофьор заби своята кола в покрив на къща във великотърновското село Буковец. Сградата се намира ниско, под нивото на пътя, и така се е стигнало до инцидента. Няма жертви и пострадали.

Нанесени са само материални щети по покрива на къщата, която за щастие е необитаема.

Люлин си Люлин – неповторим със своите характеристики

Полугол мъж тероризира постоянно съседите си в столичния кв. „Люлин”. Съкооператорът се разхожда с нож и дебне зад входната врата на блока. Неколкократно опитвал да нахлуе в апартаменти на комшии, забравили да заключат.

„Когато отворите входната врата на блока, може да ви очакват дълги отвертки или ножове. Носи по две отвертки в джобовете си.

Стои неподвижно, лампата гасне и хората се страхуват да излизат вечер от домовете си.”, обясни живущ в блока.

Всички сигнали, които са подавани, са обработвани от органите на реда. Когато екипи на полицията пристигнат на място, мъжът демонстрирал нормално поведение.

Полуголият съсед носел ябълки и мед посред нощ на своите комшии.

„Идва, готов да поднесе даровете по бельо. Това е един непрестанен стрес за нас.”, каза потърпевша съседка.

Катастрофа по пътя София-Варна

Верижна катастрофа на магистрала „Хемус”. Ударили са се общо 5 коли. Двама души са ранени.

Инцидентът се е случил около 30-ти километър в посока град Варна. Сигналът е подаден около 07:40 сутринта.

Двамата пострадали са полицаи, които са се прибирали от нощно дежурство. Ситуацията по магистралата е сериозно усложнена.

Има много закъсали тежкотоварни автомобили, движението им се отбива в аварийната лента. Екипи на Пътна помощ обикалят района до Правец и помагат на закъсалите шофьори и пътници.