Ще има ли диалог между ДПС и държавата

“За нашата програма за ускорено и догонващо икономическо развитие и за нашите приоритети – чиста вода, чиста храна, чиста енергия, включване на свободните активни граждани във вземането на управленски решения и контрола по тяхното изпълнение, говорим вече четвърта година”.

Това заяви пред медиите зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов.

По думите му за политическата формация това е разковничето за това, което ще се случи от тук насетне.

„От изборите и от поведението след изборите ще зависи колко бързо ще се възстановява страната ни или дали ще продължава да затъва. За нас сценариите са свързани около ясните приоритети и какви сценарии ще се следват от следващите управляващи и в какви срокове.”, категоричен бе той.

Летифов заяви още, че в момента се правят всякакви планове, които са въз основа на социологията, което е част от политическия пейзаж. Друга, обаче ще бъде картината, когато излязат да гласуват българските граждани и те определят кой с кого може да се коалира чисто математически.

„Време е диалогът в интерес на общото, на държавността, да бъде възстановен.”, категоричен бе по темата той.

ГЕРБ влезе в ЦИК

В последния ден за подаване на документи в ЦИК за участие в изборите през април ГЕРБ обявиха, че ще се явят на вота в коалиция със СДС. До дни ще стане ясно и кои ще са кандидат-депутатите от двете структури.

Списъците ще бъдат оповестени след седмица. Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, лидерът на СДС Румен Христов и др. Подадени са 9 999 подписа.

"За годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност. Нашата рецепта за успех е "Работа, работа, работа". Това и обещаваме на избирателите. Заедно с коалиционните ни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети", обясни д-р Даниела Дариткова.

Тя подчерта, че председателят на партията - премиерът Бойко Борисов, също ще бъде водач на листа. Като невъзможни партньори от коалицията ГЕРБ/СДС посочиха БСП и "Атака".

Чужбина готова ли е за избори

Министерството на външните работи на Исландия не възразява на територията на страната да бъдат проведени избори за Народно събрание на 4 април 2021 г. и да бъде открита избирателна секция при спазване на всички действащи към този момент противоепидемични мерки. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.