Йорданка Фандъкова благодари на избирателите за гласуваното доверие и заяви, че планира да осъществи значителни промени в структурата на Столична община.

Това бяха първите й думи, след като официално стана ясно, че тя отново ще заеме кметското място в столицата.

В изявлението си тя каза още, че в оперативен план има няколко задачи. Предстои приемането на бюджета на Столична община, като преди това да се случи ще бъдат дадени конкретни предложения за кадрови промени.

Това ще обхване различни ръководни длъжности. Йорданка Фандъкова обеща, че когато има яснота с кои хора ще се раздели, ще го съобщи пред медиите възможно най-скоро.

Обсъжда се сътрудничество с Борис Бонев

Йорданка Фандъкова заяви, че планира да проведе разговори с Борис Бонев. Тя иска да му предложи сътрудничество в определени области и сфери, в който имат съвпадения на идеите и начините, по които те ще се осъществят.

По думите на Фандъкова избирателната активност не е била изключително ниска. Тя сравни изборната активност с миналите избори и отчете, че тези избори са преминали в изключително силна конкуренция.

Кметът на София благодари на хората, че разумът е надделял над популизма. Тя изтъкна, че именно популизма е бил една не малка част от предизборната агитация, но взискателните жители на столицата са взели правилното решение, което ще доведе до развитието на града.

Фандъкова сподели, че именно тези здраво мислещи хора могат да се включат в развитието и планирането на това как София да стане по-добро място за живеене.

Благодарност и обещания за работа за един по-добър град

Според Йорданка Фандъкова кампанията за местните избори е била не само изключително тежка, но и изпълнена с лъжи.

В тази връзка тя благодари на всички хора, както и на структурите на ГЕРБ/СДС, които със съвместната си работа са върнали фокуса върху важните неща.

Йорданка Фандъкова обеща, че ще спазва поетите ангажименти от времето на предизборната си кампания.

Тя акцентира върху това, че е наясно с очакванията, които хората имат към нея и не смята да ги разочарова.

Тя благодари и на десните избиратели, че не бягат от най-важните ценности за града и заяви, че ще проведе разговори с десните партии за конкретните политики в Столичния общински съвет.