Повечето от нас смятат, че трябва да приемат себе си такива каквито са, но ако килограмите ни пречат, то какво можем да направим. Днес ще ви запознаем с един невероятен пример за това, че не бива да се предаваш каквото и да става и на всяка цена да преследваш целите си.

80 килограма надолу само за 6 месеца - впечатляващо! Това е резултатът от битката с килограмите на една напълно обикновена жена от Сливен.

След като през изминалото лято кантарът показва рекордните 300 кг. Невероятна трансформация започва с помощта на лекар и строг хранителен режим.

През годините, обаче Динка Георгиева попада в капана на собственото си тегло, след като нито един от магичните продукти за отслабване не дава резултат.

За битката ѝ с килограмите и поредния „вълшебен” продукт – вулканичната глина. Малко са познатите факти за този продукт, така че ето и първият случай, в който въпросната глина помага.

Докато всеки от нас търси решение за справяне с килограмите след празниците, находчиви онлайн търговци ни предлагат бързи решения за ударно отслабване, което е необходимо на всеки в този период. През последните седмици и дори месец „лечебните” продукти с вулканична глина се предлагат активно в десетки онлайн магазини.

Търговците трупат солидна печалба от продажба на продукти с неясен произход и съмнителен ефект като използват фалшиви реклами със съвети от несъществуващи експерти-диетолози. Клиентите се лъжат и на техен гръб и този на здравето им, търговците печелят – добре позната схема.

В търсене на бързи резултати за перфектно тяло след празниците - в интернет попадаме на безброй предложения за ударно сваляне на килограмите – искате го и вие, нали? Според офертите – само за дни можем да постигнем желания резултат на кантара.

Без диети и физически натоварвания и каквито и да е лишения. Звучи невероятно всичко, казано до този момент.

Историята, с която желаем да ви запознаем

През последните години ожесточена битка с наднорменото тегло води и 45-годишната Динка Бъчварова от Сливен. Килограмите бързо се трупат, докато през миналото лято кантарът показва рекордните 300! Така, Динка разбира, че е попаднала в страшен плен на собственото си тяло.

„Трудно слизах. Слизах до асансьора, но стъпалата не можех да ги изкачвам.

Буквално от началото на 2020 г. стоях само вкъщи, защото вече ме и беше срам.”, споделя тя.

До тогава, обаче не обръща внимание на килограмите в повече. Проблемите започват през 2004 година, когато усеща тежестта на килограмите.

Развръзка и решение

Не само върху тялото, но и върху здравето си. Тогава тежи 150-160 кг. Животът ѝ е буквално като спрял. Спира работа като продавач в магазин за хранителни стоки, а ежедневието ѝ минава между стените на собствения ѝ дом.

„Година и половина абсолютно никъде – дори и пред блока не бях слизала. Като вече април-май 2020 г. приключих с движенията – само няколко метра – от спалнята до банята, това е”, споделя Динка.

„При мен сериозният резултат е факт – една сериозна консултация с добър ендокринолог, направихме изследвания и на база на тях се прецени с какво да се храня и какви лекарства да започна.”, обясни Динка.