Вчера бяха освободени чичото и бащата на загиналото на място при произшествието 6-годишно дете, а дядото остана в ареста, за да бъде привлечен към наказателна отговорност. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство – умъртвяването на шофьора на камиона, който прегази детето. Това не е първата криминална проява на дядото и той вече е бил осъждан.

Двойно трагичният инцидент в Прилеп – какво казват данните дотук

Инцидентът се случва на 28 август (този понеделник) в с. Прилеп, Бургаско. Около 15 ч. товарен автомобил минава през селото като шофьорът, 57-годишен мъж от Аксаково, блъска с управлявания от него камион 6-годишно момче от с. Везенково, което загива на място.

Лелята на блъснатото дете разказва пред медиите, че се е чул само удар, не и спирачки. По нейните думи шофьорът карал много бързо.

На местопроизшествието не са установени следи от спирачен път, за момента няма данни за конкретната скорост, с която се е движил шофьорът. Старши комисар Емил Павлов заяви, че до момента няма данни, сочещи че шофьорът е развил непозволена скорост. Спряга се версията, че детето е изскочило внезапно на пътя. Данните са категорични, че водачът не се е опитал да избяга, а е спрял на метри от произшествието. Сам отваря вратата пред близките на блъснатото дете.

Наблизо роднините на детето празнували Богородица по стар стил в пригодена за живеене изоставена стара болница. При случването на инцидента веднага се отправят към местопроизшествието.

В камиона е имало втори шофьор, който свидетелства за случилото се. Той споделя, че с неговия колега е започнала саморазправа от страна на близките на детето и затова той избягал, страхувайки се тя да прерасне и спрямо него. След като излиза от селото със случаен транспорт, подава сигнал на службите за случилото се.

На място разследващите органи констатират смъртта на 57-годишния водач от Аксаково. Установено е наличието на порезна рана в прасеца, което дава повод за първоначално предположение, че изтичането на голямо количество кръв е довело до смъртта на шофьора на камиона. Ударът е бил осъществен с нож с 15-сантиметрово острие.

Убитият шофьор на камиона не е имал нито едно нарушение на пътя

Жертвата на саморазправата е работил 2 десетилетия за популярна козметична компания като шофьор. През този период не е получил нито един акт за нарушение на правилата за движение по пътищата. Съседи на убития споделят, че той е бил добър човек. Близки го определят като грижовен, спокоен и без минали произшествия.

Прокуратурата няколко пъти показа остра реакция спрямо саморазправата и изрази готовност за безкомпромисност спрямо този род улично правораздаване.