Служители на СДВР задържаха двама мъже, които са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК и са им наложени постоянни мерки за неотклонение, задържане под стража.

В хода на разследването е установено, че двамата имат отношение към намерения мъртъв мъж на 1 септември в тревните площи на един от големите столични паркове.

Изпратените на място екипи на Първо РУ установили, че става въпрос за мъж на 43 години от София. По тялото му са намерени следи от насилие, а самоличността му е установена почти веднага.

В рамките на образуваното досъдебно производство за извършено убийство, което е под надзора на Столична градска прокуратура, стартират процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. В тях са се включили служители на секторите „Престъпления против личността“ и „Издирване“ при СДВР София.

Задържаните имат богато криминално минало

Само за няколко дни криминалистите направили връзка между жертвата и двамата задържани. Те са мъже на 45 и 46 години, които имат богато криминално минало и са добре известни на органите на реда.

Извършителите са намерени само за три дни

Още на 3 септември е задържан единият заподозрян, а другият е обявен за общодържавно издирване, като е заловен на следващия ден.

Всички събрани на този етап материали са предадени и докладвани в Софийската градска прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 116  от Наказателни кодекс. С решение на Софийския съд и на двамата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

На 13 септември пожарникарите отбелязват празника си с церемония, която ще се проведе в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, намираща се на ул. Пиротска 171А.

По време на церемонията ще се отслужи водосвет, след което ще се поднесат цветя пред мемориалната плоча на загиналите по време на служебните си задължения служители на ГДПБЗН.