Мая Манолова обясни, че не би допуснала да не се поръча достатъчно количество ваксини и да не се запълни квотата на България. Това, разбира се, би довело до нисък брой ваксинирани.

„Решението да се вземе само от една фирма, най-евтините ваксини, което взе персонално Борисов, ни струва най-скъпо сега. Тези евтини ваксини ние ги плащаме най-скъпо - с човешки животи, с препълнени болници, с масови фалити на фирми след третия локдаун.”, коментира Манолова - водач в 23 МИР София и Стара Загора от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Бих поръчала достатъчно ваксини, за да не се стига до затваряне. Това затваряне можеше да бъде избегнато според мен.”, допълни Манолова.

Как ще протекат изборите – мнението на участник в тях

Относно изборните протоколи Манолова счита, че проблемът ще тръгне още от Секционните избирателни комисии.

„Да се попълни протоколът от над 20 страници е задача за хора с математическо, инженерно и друго образование - хора със специална подготовка. Това е едно удобно извинение за това протоколите отново да бъдат зацапани, зачерквани, поправяни и надписвани.”, коментира още Манолова.

Тя обясни още, че няма проблем да подкрепи премиер, излъчен от „Демократична България” или от партията на Слави Трифонов.

„Никой от нас не се бори за постове. Ако аз се борех за постове, щях да съм омбудсман.

Щях да си седя в омбудсманския кабинет, да имам най-високия рейтинг, да получавам висока заплата и да гледам протестите от прозореца.”, обясни Манолова.

По думите ѝ следващата коалиция, която ГЕРБ подготвя, е ГЕРБ - ДПС - ВМРО.

„ВМРО е за приличие в тази коалиция. Искам да призова гражданите да им развалим плановете. Гласуването в изборната секция е по-безопасно от пазаруването в магазина.”, призова Манолова.

Тя внесе яснота и за посещението си при Васил Божков през 2019 г.

„Преди две години, когато се срещнах с Божков, той беше бизнесмен. Отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори, в които се изправих сама - персонално, срещу Борисов. Отидох, за да видя какво стои срещу мен.”, обясни Манолова.

БСП и ГЕРБ във вербална битка

ГЕРБ и БСП отправиха взаимни обвинения в саботаж на изборите. От управляващата партия заявиха на брифинг, че протоколите са толкова сложни, че ще доведат до хаос.

От ГЕРБ обвиниха представител на левицата в ЦИК за сложността на протоколите. От БСП отрекоха твърдението и на свой ред отправиха подобно обвинение.

Породилата се ситуация коментираха в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов и Крум Зарков от БСП.