Министър Ангелкова е на работно посещение в Лондон, където се провежда 40-ото международно изложение World Travel Market.

По време на събитието министърът на туризма има планирани срещи с отговорни представители на сектора в рамките на борсата.

Изложението традиционно се провежда всяка есен в Лондон. На него се събират представители както на туристическия бизнес, така и на отделните държави и със своите щандове се опитват да привлекат вниманието на големите туроператори, за да ги включат в следващите си каталози.

Търсим кой ще заеме мястото на „Томас Кук“

World Travel Market е може би най-голямото подобно събитие и по думите на Николина Ангелкова за страната ни е чест да участва за поредна година.

Точно сега за нас е особено важно да намерим с какво да запълним вакуума, който остави фалита на „Томас Кук“, за да може родните хотелиери да не усетят прекалено силно липсата на британските летовници.

По време на форума министър Ангелкова ще участва в традиционната министерска среща на високо ниво, която в тазгодишното издание е посветена на темата „Технология за развитие на селските райони“.

В програмата на Ангелкова има планирани срещи и с министрите на туризма на Египет, Великобритания и Малта, с ръководството на Саудитската комисия по туризъм и национално наследство, на Полската туристическа организация, както и с представители на авиокомпании, работещи с България.

Важни срещи в търсене на нови възможности

Специално внимание е отделено на планираната среща с Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) и председател на Консултативния съвет на Международната конференция за туризъм и инвестиции.

Тази година страната ни отчита участие, което заема щанд с внушителните размери от около 300 кв. м. Слоганът, под който преминава представянето на страна ни е „Bulgaria – a Discovery to Share“.

За поредна година огромна част от организацията на участието в лондонското изложение цели да насочи погледите едновременно към летните и зимните ни курорти.

Брандирането на страната ни като четирисезонна дестинация е повече от важно, защото разполагаме с всичко нужно да сме именно такова място, което без значение от сезона има какво да предложи на туристите.