Трима треньори по бойни изкуства станаха доброволци в държавната болница в Пазарджик. Спортистите се притекоха на помощ на здравното заведение, което от дни наред изнемогва заради високия брой пациенти с коронавирус.

„Ние сме санитари - чистим дезинфекцираме и помагаме, като носим проби за изследване. Помагаме с каквото трябва. Работим в Спешното отделение, където случаите са много. Постоянно идват хора и вече няма места. Медиците са натоварени”, каза треньорът по джудо Виден Василев.

Старшата медицинска сестра в Спешното отделение Ангелина Сотирова е прекарала 48 часово дежурство.

„Издържах много трудно, но се наложи, защото колежките са болни и нямаше кой да поеме смяната. Отделението е препълнено и има много пациенти.

Ситуацията е тежка и трудна. Призоваваме медицински сестри да ни помогнат.”, добави Сотирова.

Лекар от болницата заяви, че съществува вероятност ако до 18 декември не се попълни графика с още лекари Спешното отделение е на ръба да затвори. Ръководството, обаче предприема мерки това да не се случи.

На другия фланг

В петък е време за спорт и няма спор, че едно от най-любопитните неща преди вечерта, в която светът е затаил дъх за мача между Пулев и Джошуа, е това как един българин изненада същия този свят с решението си.

Изненадващо за мнозина, българин отказа да участва в подгряващите срещи на световното боксово събитие на годината – мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световната титла. Той е едно плевенско село и заема трето място в класацията, в която първи и втори са Кубрат и Тервел Пулеви.

Той е на 24 години. Тежи 69,7 кг. Висок е 175 см. и е в серия от 16 поредни победи на професионалния ринг в суперполусредна категория. Той е боксьорът Йосиф Панов по прякор Пепелянката.

„Това е нещото, което съм роден да правя и парите не са толкова важни.”, споделя спортистът.

И именно, защото парите не са толкова важни Йосиф Панов и екипът му отказват предложението Пепелянката да се боксира на галавечерта, в която кулминацията е мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа.

Кое е накарало Панов да вземе това решение

"Това да ни поканят за нас беше голяма чест и много се зарадвах, но моят треньор, каза че рано или късно ние ще излезем на такъв подиум. Само трябва да бъдем добре подготвени.”, посочва мотивите за решението си боксьорът.

„Много несериозно и рисковано е за шест дни да излезем срещу такъв сериозен противник. Не всичко е пари, защото сумата не е толкова малка, но решихме с него, след като градихме нещо толкова време, не си заслужава да го съсипем за някаква си сума.”, категоричен е треньорът на Пепелянката Александър Владимиров.

Определено Йосиф и треньорът му не се страхуват. Панов има 18 победи (10, от които с нокаут) на профи ринга.

Пепелянката се нареди след братята Кубрат и Тервел Пулеви в ранглистата за водещите български професионални боксьори.