Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че извънредно свиква депутатите от парламентарната група в централата на партията.

По думите на Ивайло Мирчев от "Демократична България" това е опит да се „свали температурата” заради протеста, който е обявен за 18:30 часа днес пред Народното събрание.

„Това, което иска Бойко Борисов да направи, е да каже следното: „Опичайте си акъла! Ако не го направите, отиваме на избори по моите правила. А вие знаете какво се случва, когато отидем избори по моите правила!” – това ни казва Бойко Борисов”

Това каза депутатът от „Демократична България”. Ивайло Мирчев допълни, че "това е старият, арогантен ГЕРБ".

Ще има ли протест пред Народното събрание

В четвъртък той обяви в личния си Facebook профил, че днес ще има протест пред Народното събрание срещу промените в Изборния кодекс, които бяха приети след 18-часово заседание на Правната комисия.

„Хората, които ще дойдат днес пред Народното събрание, ще бъдат хора, които виждат, че има проблем в страната и искат да решат този проблем”, каза още народният представител.

Мирчев нарече „аматьорско” предложението при броене на бюлетините всяка една да се показва пред камера, за да се избегнат спекулации с автентичността на вота. Според народния представител качеството на видеото ще е негодно.

"Госпожа Корнелия Нинова само преди година-две обясняваше как е против смесеното гласуване. Обясняваше какъв недъг на гласуването е хартиената бюлетина.", коментира народният представител позицията на БСП относно връщането на хартиената бюлетина.

Северна Корея е изстреляла ракети… отново

И тази нощ Северна Корея е изстреляла балистична ракета. Тя е паднала на 210 километра от японския остров Хокайдо.

Последва остра реакция от страна на Япония. Премиерът на страната Фумио Кишида обяви, че няма да толерира подобни действия от страна на Пхенян, които се повтарят с безпрецедентна честота.

„Днес Северна Корея изстреля балистична ракета. Предполага се, че тя е паднала западно от Хокайдо, в нашата изключителна икономическа зона.

Остро осъждаме действията на Пхенян, който не спира да отправя провокации с безпрецедентна честота. Искам да подчертая, че ние в никакъв случай няма да толерираме това.”, обяви Фумио Кишида, министър-председател на Япония.